Radio on media, joka innostaa osallistumaan ja jonka ihmiset kokevat erittäin läheiseksi. Visual Radio on tämän median luonnollinen seuraava kehitysaskel. Se lähentää radioasemaa ja kuuntelijoita entisestään.

Radio Cityn Visual Radio näyttää kulloinkin soivasta kappaleesta nimen ja kuvan lisäksi myös yksityiskohtaisempaa tietoa, esimerkiksi artisteista, albumeista ja keikoista. Samalla voi osallistua kyselyihin ja äänestyksiin, ostaa soittoääniä ja taustakuvia tai vaikka varata liput illan konserttiin. Kaikki tapahtuu helposti vain näppäintä painamalla.

“Rokin lisäksi urheilusisällöllä on erittäin merkittävä rooli Radio Cityn Visual Radio -lähetyksissä. Sarjataulukkojen, vetokohteiden ja kertoimien sekä perinteisten tulosryppäiden välittäminen kuuntelijoille on ollut haasteellista radiossa, mutta Visual Radio tarjoaa meille erinomaisen ratkaisun kertoa tulokset selkeästi ja monipuolisesti. Radio Cityn Visual Radio -palvelu on siis rokkia ja sporttia”, sanoo Jussi Suvanto, Radio Cityn ohjelmapäällikkö.

Visual Radio on kaikkien DNA:n asiakkaiden käytössä (Nokian Visual Radio –sovelluksen sisältävillä matkapuhelimilla) ilman erillistä rekisteröitymistä tai tilausta. Sen saa käynnistettyä puhelimen valikosta valitsemalla Visual Radio <>sovelluksen. Palvelusta ei veloiteta kytkentä eikä kuukausimaksuja. Palvelun käyttö maksaa DNA:n hinnaston mukaisen tiedonsiirtomaksun.

HP myy ja markkinoi Visual Radio -konseptia radioasemille ja
mobiilioperaattoreille. HP tarjoaa Visual Radio -palvelun ratkaisuna, jota mobiilioperaattorit voivat puolestaan tarjota palveluna asiakkailleen. HP myös asentaa Visual Radion interaktiivisen visuaalisen sisällön kehittämiseen tarvittavat ohjelmistotyökalut radioasemille.