Nykyinen toimitusjohtaja Jouni Mykkänen jää eläkkeelle 30.6.2006.

Krohn on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri, hän on toiminut kansanedustajana vuodesta 1995 lähtien ja on Vihreän eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja. Useiden valiokuntajäsenyyksien lisäksi Krohn vaikuttaa myös Yleisradio Oy:n hallintoneuvostossa ja on toiminut aiemmin Suomen elokuvasäätiön tuotantotukilautakunnassa.

”Irina Krohnin näkemykset suomalaisen elokuva-alan kehittämiseksi, hänen koulutuksensa ja sosiaaliset kykynsä nostivat hänet muiden ansioituneiden hakijoiden edelle”, sanoo Suomen elokuvasäätiön hallituksen puheenjohtaja Johannes Lassila.

Suomen elokuvasäätiö tukee ja kehittää kotimaista elokuvatuotantoa ja elokuvien levittämistä ja esittämistä sekä muuta elokuvakulttuuria. Elokuvasäätiö on itsenäinen säätiö, joka kuuluu opetusministeriön kulttuuripolitiikan toimialan ohjaukseen. Varansa säätiö saa pääasiassa opetusministeriön kautta veikkausvoittovaroista.