Hollywoodin ulkomaisten toimittajien yhdistys julkisti eilen
uudet Golden Globe –ehdokkaat. Kultainen maapallo –palkinnot jaetaan parhaille amerikkalaisille elokuville ja tv-sarjoille jo 63. kerran Hollywoodissa 16. tammikuuta 2006. Subtv on hankkinut Golden Globe –gaalan kanavalleen ja esittää sen sunnuntaina 22. tammikuuta.

Golden Globe –seremoniassa avustavaksi Miss Golden Globeksi on valittu tällä kertaa Dakota Johnson, Melanie Griffithin ja Don Johnsonin tytär. Kultainen maapallo –palkinnot ovat perinteisesti ennakoineet myöhemmin keväällä jaettavia Oscar-palkintoja.

Palkinnot jaetaan 24 kategoriassa.
Parhaan draamaelokuvan palkinnosta kilpailevat Brokeback Mountain (ohjaus Ang Lee), The Constant Gardener (ohjaus Fernando Meirelles), Good Night, and Good Luck (ohjaus George Clooney), A History of Violence (David Cronenberg) ja Match Point (ohjaus Woody Allen).

Paras elokuvanäyttelijä, naiset: Maria Bello (A History of Violence), Felicity Huffman (Transamerica), Gwyneth Paltrow (Proof), Charlize Theron (North Country) ja Ziyi Zhang (Memoirs of a Geisha).

Paras elokuvanäyttelijä, miehet: Russell Crowe (Cinderella Man), Philip Seymour Hoffman (Capote), Terrence Howard (Hustle & Flow), Heath Ledger (Brokeback Mountain) ja David Strathairn (Good Night, and Good Luck).

Paras tv-draamasarja: Commander in Chief, Grey’s Anatomy, Lost, Prison Break ja Rome.