Myös yleisölehdille netti on nykyisin merkittävä tekijä monessa suhteessa. Netin kautta lehdet esittäytyvät uusille lukijoille, vahvistavat siteitä vakituiseen lukijakuntaansa ja saavat myös palautetta lehden toimitukselliseen työhön.

FIPP/ZenithOptimedian World Magazine Trends 2005-2006 ennustaa aikakauslehtimainonnan kasvavan Euroopassa kahtena seuraavana vuonna yli 3 prosenttiyksikköä. ZenithOptimedian ennusteen mukaan aikakauslehtimainonnan osuus Euroopan mainosmarkkinoista tulee olemaan 18 prosenttia vuonna 2007.

Aikakauslehtien markkinat kasvavat vauhdilla erityisesti kehittyvillä alueilla, joissa elintaso on nousussa ja lukutaito lisääntyy. Aikakauslehtimainonnan yksittäisiä kasvumaita ovat tällä hetkellä Venäjä, Thaimaa ja Argentiina. Suurimpana aikakauslehtimainonnan maana (yli 24 miljardia dollaria vuonna 2005) USA näyttää silti pitävän ylivoimaisen kärkipaikan tilastoissa.

ZenithOptimedian 56 maan vertailussa Suomi on aikakauslehtiin käytettyjen mainospanostusten osalta maailmantilastoissa sijalla 27 vuoden 2005 ennusteen perusteella.