Palkinnon perustelujen mukaan Karjalaisen ja Kyrölän työ muodostaa perustan yhdelle uuden median ensimmäisen vuosikymmenen suurimmista menestystarinoista. Parhaiten heidän työnsä arvo näkyy siinä, että HabboHotel -konsepti tarjoaa suurelle joukolle nuoria turvallisen, valvotun ja vapaasti hyödynnettävän tilan keskinäiseen kommunikaatioon, konsultointiin, luovuuteen ja leikkiin.

Kulttuuriministerin mukaan tämä palkinto tulisi ymmärtää myös tunnustuksena Karjalaisen ja Kyrölän luovasta pioneerityöstä maailmankulttuurin uudessa ulottuvuudessa ja heidän edelleen jatkuvasta toiminnastaan suomalaisen designin ja yhteiskunnallisen kekseliäisyyden lähettiläinä.

“Suomi-palkinto on meille suuri kunnia. Olemme erityisen tyytyväisiä siitä, että saimme tunnustusta sekä luovuudesta että Habbo Hotelin kulttuurisesta merkityksestä”, totesivat Sampo Karjalainen ja Aapo Kyrölä.

Habbo Hotel -pelimaailmassa käyttäjät luovat hotelliin omat hahmonsa, joiden avulla he seikkailevat ja kommunikoivat muiden käyttäjien kanssa. Habbo Hotelin suosio perustuu yhteisöllisyyteen, itseilmaisuun ja omien luovien ideoiden toteuttamiseen. Habbo Hotel toimii tällä hetkellä 16 maassa ja
lähes 4,5 miljoonaa käyttäjää vierailee hotelleissa kuukausittain. Suomen Habbo Hotel -sivustolla käy kuukausittain yli 280.000 yksittäistä käyttäjää.

Habbo Hotel -konseptin omistaa ja sitä pyörittää Sampo Karjalaisen ja Aapo Kyrölän vuonna 2000 perustama yritys Sulake Corporation Oy.