Weba.tv -verkkojulkaisu sisältää toimitettuja linkkejä esimerkiksi musiikkivideoihin ja elokuvatrailereihin, joita voi katsoa sekä tietokoneella että kännykällä.

-Internet ja kännykät ovat muuttaneet perustavalla tavalla median kulutustottumuksia. Ihmiset haluavat katsoa videosisältöjä ajasta ja paikasta riippumatta. Ongelma on kuitenkin ollut se, ettei kuluttajille ole olemassa keskitettyä palvelua, jonka avulla hauskoja ja hyödyllisiä videoita löytäisi. Weba.tv tarjoaa tällaisen toimitetun internet-videoiden ohjelmaoppaan, sanoo Intervisio Oy:n toimitusjohtaja Antti Seppänen.

Weba.tv:n kautta Elisa osallistuu laajakaista- ja 3G-käyttäjien
suosiman sisällön tarjoamiseen. Erityistä tässä on se, että Elisan ja Intervision yhteistyössä on tuotu televisiomaailmasta tuttu
tuotantoyhteistyömalli myös webbi- ja mobiilisisällön tuotantoon,
kertoo Elisan sisältöpalveluista vastaava osastopäällikkö Mikko Mattinen.

Start-upit ja Google kilpailijoina

Weba.tv-sivuston olennainen osa on yhteistyössä yhdysvaltalaisen
Searchformedia.com-yhtiön kanssa tuotettu webbivideoiden hakukone.Tällä hakukoneella Weba.tv:n käyttäjät voivat hakea webistä vapailla tekstihauilla mielenkiintoisia videoita.

-Videohakukoneisiin kohdistuu tällä hetkellä todella suuria odotuksia. Googlen ja Yahoon ohella videohakupalveluja kehittävät useat start-upit. Olemme hyvin tyytyväisiä voidessamme tarjota ensimmäisenä suomenkielisen videohakukoneen, sanoo Seppänen.

Weba.tv on myös webbivideoista kiinnostuneiden ihmisten yhteisö, sillä palvelussa voi kommentoida ja pisteyttää videoita. Weba.tv tarjoaa myös palvelun käyttäjille mahdollisuuden tuoda itse tuottamiaan videoita esille. Jatkossa Weba.tv tulee tarjoamaan myös suoran julkaisumahdollisuuden video-blogien muodossa.

Weba.tv on osa Elisa.net:iä, jolla on 0,6 miljoonaa kävijää viikossa. Netissä Weba.tv:n videoiden katsominen on ilmaista.