MediaPostin uutisen mukaan Carat arvioi, että menettäjänä on televisio, josta mainosrahoja siirtyy laajakaistan seurauksena verkkoon. Haku on nyt ”big thing”, mutta laajakaista on seuraava, Caratin CEO David Verklin ennakoi. Haku tulee silti olemaan kaikissa mediasuunnitelmissa johtavassa asemassa, hän toteaa.

Piper Jaffray-yhtiö arvioi raportissaan koko maailman internetmainonnan ja -markkinoinnin nousevan 55 miljardiin dollariin vuoteen 2010 mennessä. Vuosittaiseksi kasvuksi ennakoidaan 27 prosenttia, mitä raportti kuvaa ”konservatiiviseksi”.

Suuret autonvalmistajat kuten Ford ja GM laittavat jo nyt 20 prosenttia mainoksistaan verkkoon. Verkkomainonta muuttuu yhä enemmän brändimainonnaksi ja asiakashankinnaksi. Tähän saakka webin mainonta on pyrkinyt houkuttelemaan kävijöitä sivuille. Raportin mukaan toinen selkeä suuntaus on nettimainonnan hintojen kova kohoaminen.