Murdoch, joka 2000-luvun nettihuumassa menetti miljoonia ja taas miljoonia, luopui internet-firmoistaan sanoen, että netissä ei ole mahdollista tehdä rahaa. Mies käänsi nopeasti kelkkansa, kun hän huomasi, että ei paperillakaan voi tehdä enää tulosta. Kansa kaikkoaa nettiin.

The Wall Street Journalin mukaan Murdochin pääomistuksessa oleva amerikkalainen News Corporation on varannut kaksi miljardia dollaria nettiostoksiin tänä vuonna. Hän on ostanut jo 1,57 miljardilla. Lopuillekin on jo olemassa ostoslista valmiina hänen pöydällään, tietää kertoa Business 2.0-media.

Murdoch onkin sellainen mediamies, joka ei salli yhtiönsä kuolevan pystyyn, kuten on tapahtunut niin monille firmoille ja yrittäjille historiassa toimialaa koettelevassa rakennemuutoksessa. Esimerkiksi digitaalikameroiden vallatessa markkinat kaatuivat Agfa ja Eiri, kun eivät tehneet sitä mitä Murdoch nyt. Eli siirtyneet tekemään sitä missä bisnes on huomenna.

Murdoch osti amerikkalaisen MySpacen 580 miljoonalla ja EasyNetin 373 miljoonalla. Nyt hänen kiikarissaan ovat kuulemma mm. Gizmo, Blinkx, SIPphone, Snap.com ja Lycos. Nettimaailmassa ollaan taas takavuosien tilanteessa, että firmoilla ei ole juurikaan vielä liikevaihtoa, mutta hintalappu on melkoinen. Murdoch ja kumppanit maksavatkin käyttäjistä ja kontakteista, joilla he jatkossa aikovat tienata. Kun esimerkiksi nolla dollaria pyörittänyt Skype myytiin, hinnaksi tuli noin 200 dollaria per käyttäjä, Business 2.0-julkaisu laskeskelee. Joidenkin mielestä tämä on hypeä, mutta bisnesmiesten mielestä se on kannattavaa riskinottoa.

Murdochin toimet tarkoittavat luonnollisesti, että mediassa alkaa raaka tiputuspeli niin Yhdysvalloissa kuin muuallakin. Vain sellaiset menestyvät, jotka osaavat nyt laittaa palikkansa oikein nettiasiakkaitaan varten. Jokainen ymmärtää, että perinteinen bisnes katoaa vähitellen, kun levikki laskee ja mainosrahat ehtyvät. Yllättävää onkin muutoksen nopeus, ei sen suunta. Monet ovat olettaneet, että median rakennemuutos alkaa vasta tämän vuosikymmenen lopussa. Nyt se on jo Yhdysvalloissa ja eräissä muissakin länsimaissa kuten Ruotsissakin täydessä vauhdissa. Suomikin saa kokea samaa ravistelua, ehkä vuoden-parin viiveellä.