Kalevan sivusto on Suomen toiseksi luetuin sanomalehden verkkolehti. Lokakuussa Kalevan verkkolehdessä oli lähes 500.000 eri kävijää ja yli 1,7 miljonaa vierailua. Sivuja verkkolehdestä avattiin noin 8,5 miljonaa.

Verkkolehden lukuoikeus maksaa neljä euroa kuukaudessa eli vuodessa siis 48 euroa. Kestotilaajille hinta on kaksi euroa kuukaudessa ja kertalukuoikeus yksi euroa.

Jussi Lähdesmäki kirjoittaa, että verkkolehtien uutisaineistojen muuttaminen maksulliseksi herättää helposti raivokasta vastustusta. Uutisten lukijoiden mielestä internetissä jaettavat uutisalvelut kuluu ehdottomasti säilyttää ilmaisina. On pakko kysyä miksi, Lähdesmäki ihmettelee.

Sanoma Oyj:n toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kuitenkin totesi syksyllä journalismin päivillä, että sanomalehtien uutisaineiston välittäminen on menossa yhä enemmän ilmaiseen suuntaan. Internetin luonteeseen kuuluu maksuttomuus, hän totesi.