Huomenna joulukuun 1. päivänä ilmestyy uuden kotimaisen PCpelaaja-lehden ensimmäinen numero. PCpelaaja markkinoi itseään Suomen ainoana puhtaasti tietokonepelaamista käsittelevänä aikakauslehtenä. Uutta on myös tapa, jolla lehti syventyy PC-pelaamisen eri alueisiin. Lehti esittelee niin 3d -toimintapelejä verkossa pelaavat yhteisöt kuin huippusuosioon kohonneet verkkoroolipelit. Lehti tarjoaa myös uusimmat arvostelut, ennakot, laitetestit ja peliuutiset.

Lehteä kustantaa vuonna 2002 perustettu H-Town Oy, joka julkaisee Pelaaja-, PCpelaaja-, Anime-, ja PELAA!-lehtiä. H-Town on täysin työntekijöidensä omistama kustannusosakeyhtiö. Lisäksi H-Town Oy tuottaa sisältöä useaan eri verkkopalveluun ja Aamulehden Valo-viikkoliitteeseen. H-Town Oy:n eri mediatuotteet tavoittavat yhteenlaskettuna joka kuukausi yli miljoona lukijaa. H-Town Oy:n palveluksessa on yli 30 henkilöä.

Uusi PCpelaaja ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa. “Tiivis ilmestymisaikataulu antaa PCpelaajalle mahdollisuuden kertoa nopeasti liikkuvasta PC-maailmasta välittömästi ja siten kilpailla ajankohtaisuudessa myös sähköisten välineiden kanssa. Haluamme kuitenkin palvella lukijoitamme, eikä lehden lukeminen tule kerran kuussa ilmestyvää lehteä kalliimmaksi”, kertoo lehteä kustantavan H-Town Oy:n sisältöjohtaja Lassi Kurkijärvi.

Verkko on toinen PCpelaajan tärkeä avainsana. Esimerkiksi ympäri maailmaa jo yli 10 miljoonaa ihmistä pelaa verkkoroolipelejä. Niistä suosituin on World of Warcraft, jonka 4,5 miljoonasta pelaajasta löytyy tuhansia myös Suomesta. PCpelaajan ensimmäinen numero kertoo, miltä World of Warcraft -pelaajien BlizzCon-kokoontumisessa näytti.

“Internetin ja pelaajayhteisöjen myötä tietokonepelaaminen on taas uudessa nousussa. Totuus on että PC:llä menee paremmin kuin koskaan, vaikka PC-pelaamisen kuolemaa on povattu jo yli kymmenen vuoden ajan”, sanoo PCpelaajan päätoimittaja Kalle Kaivola.

“Tärkeä osa PC-pelaamista on pelikoneen pitäminen huippukunnossa. Asiantuntijamme neuvovat, miten koneen saa säilymään ajan tasalla näytönohjainten ja prosessoreiden viidakossa”, Kaivola kertoo.