Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen puhui eri toimijoiden rooleista digi-tv-seminaarissa Helsingissä 30. marraskuuta.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä seuraa digitaaliseen televisiotoimintaan siirtymistä ja tekee ehdotuksia seurantaa edistävistä toimista. Myös digi-tv-viestintää hoidetaan LVM:n johdolla. Kaikkien ministeriöiden ja niiden hallinnonalojen omia valmiuksia siirtyä digi-lähetysten vastaanottoon seuraa valtioneuvoston kanslia.

Huovisen mukaan on syytä varautua siihen, että tietty osuus kotitalouksista hankkii tarvittavat laitteet vasta aivan viime hetkellä. Pieni osa jättää laitteet tyystin hankkimatta mielenilmauksena tai mahdollisesti jopa tietämättömyyttään. Näin tapahtui jo kokonaan digi-lähetyksiin siirtyneessä Ruotsissa Gotlannissa.

Huovinen rinnasti puheessaan laajakaistan ja digitaalisen television. Hänestä niitä voidaan pitää osana samaa kokonaisuutta eli tietoyhteiskunnan kehitystä kohti seuraavaa vaihettaan. Siinä tieto- ja viestintätekniikan hyväksikäyttö tulee osaksi jokaisen ihmisen arkea.

-Suomen laajakaistastrategia on onnistunut niin erinomaisesti että tavoitteita on voitu tarkistaa ylöspäin. Nyt pyritään siihen, että Suomi nousisi maailman eturiviin laajakaistapalveluiden käytössä vuoden 2007 loppuun mennessä. Tämä osoittaa, että myös digi-tv-hanke kyetään yhdessä toimien saattamaan onnistuneesti h-hetkeen 31.8.2007. Se on kuitenkin vain välivaihe. Siitä eteenpäin alamme avata kokonaan uutta uraa erilaisten viestintämuotojen yhdentymiselle.