Suomen ja Baltian alueen suurin tietotekniikan ja viihde-elektroniikan tukkukonserni GNT ostaa Suomen äänitealan markkinajohtajan Hot One Group Oy:n. GNT on allekirjoittanut sopimuksen konsernin koko osakekannan ostosta.

Kaupan myötä Hot One Groupin henkilöstö siirtyy GNT:n palvelukseen. Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Hot One Groupin kautta kulkee noin puolet Suomessa myytävistä äänitteistä. Konserniin kuuluu kaksi tytäryritystä Musiikkijakelu ja Levypiste, jotka vastaavat äänitteiden myynnistä. Hot One Group huolehtii muun muassa tavaratalojen musiikkiosastoista sekä huoltoasemien ja markettien myyntipisteistä. Tänä vuonna se on panostanut voimakkaasti myös dvd-elokuvien jakeluun.

”Tämä on erinomainen mahdollisuus laajentaa musiikkialalle, joka on tiiviisti yhteydessä edustamiemme iihde-elektroniikkalaitteiden kanssa. Hot One Group on luonut menestyksekkään asiakaspalvelukonseptin, jota voimme jatkossa hyödyntää muun muassa pelien, elokuvien ja niihin liittyvien tarvikkeiden myynnissä ”, sanoo toimitusjohtaja Mika Junnila GNT Finland Oy:stä.

Yhteistyö GNT:n kanssa tarjoaa Hot One Groupille tehokkaan jakelukanavan sekä nykyistä kattavamman tuotevalikoiman. Yrityksellä on mahdollisuus laajentaa toimintaansa Suomen lisäksi myös muihin GNT:n jakelumaihin: Ruotsiin, Viroon, Latviaan, Liettuaan ja Puolaan.

“GNT:n vahva osaaminen jakelu- ja palveluprosesseissa sekä laaja tuotevalikoima antavat mahdollisuuden palvella nykyisiä asiakkaitamme entistä paremmin ja tehokkaammin. GNT tarjoaa myös www-pohjaisen myyntiratkaisun, jota meillä ei ole aiemmin ollut käytössä. Uskon yritysten välisen sähköisen kaupankäynnin voimakkaaseen kasvuun, ja GNT:n avulla voimme kehittää vähittäiskaupalle suunnattua palvelukokonaisuuttamme”, sanoo toimitusjohtaja Timo Mäntyniemi Hot One Groupista.

Hot One Groupin liikevaihdosta noin 95 prosenttia tulee levymyynnistä ja loput 5 prosenttia muun muassa dvd-elokuvista. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 28,5 miljoonaa euroa.