Suomen Journalistiliiton liittovaltuusto tuomitsee työantajien menettelyn Yleisradion ja MTV:n irtisanomisprosesseissa.
Yleisradion maakuntaradioiden yt-menettelyssä ei ole Journalistiliiton liittovaltuutettujen mielestä noudatettu työehtosopimuksen edellyttämää irtisanomisjärjestystä.

Yhtiössä ei ole käytetty mahdollisuutta sijoittaa eikä kouluttaa uudelleen irtisanomisuhan alla olleita työntekijöitä. Yhtiön lupaama aito yhteistoimintamenettely ei ole toteutunut. Työntekijöitä vastassa on ollut työnantajan erittäin tyly ja joustamaton linja, SJL toteaa.

Liittovaltuusto edellyttää, että saneerausneuvotteluissa toteutuu aito yhteistoimintamenettely.

Voittoa tuottava MTV Oy puolestaan päätti saneerata liki neljänneksen henkilöstöstään myymällä tuotantotekniset ohjelmatyöntekijänsä ja vähentämällä 46 muuta työntekijää irtisanomisten ja eläköitymisten kautta. Journalistit pitävät kestämättömänä toimintaa, jossa tv-yhtiö luopuu mm. päivittäisten uutistensa ohjelmateknisestä henkilökunnasta. Äärimmilleen kutistetut resurssit vaarantavat riippumattoman ja laadukkaan journalistisen työn, SJL ilmoittaa.

Tällaiset radio- ja tv-toimialan saneeraukset vahingoittavat molempien yhtiöiden julkisuuskuvaa ja toimintaedellytyksiä sekä heikentävät henkilöstön sitoutuneisuutta työhönsä, SJL sanoo.