ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n suosittu vuosittainen Henkilöstölehtikatsaus järjestettiin tiistaina 22.11.2005 Ravintola BANKin auditoriossa.

Katsaukseen osallistui tänä vuonna 29 lehteä ja itse seminaaripäivään noin 80 lehtityön ammattilaista.

Henkilöstölehtipäivässä saivat kunniamaininnan neljä lehteä:

Kaupantekijä, Kesko Oyj sarjassa sidosryhmälehdet
Oili, Neste Oyj sarjassa konsernilehdet
Into, Rautaruukki Oyj sarjassa konsernilehdet
Eteralainen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera sarjassa yritys- ja yksikkölehdet

Tuomaristoon kuuluivat Taideteollisen korkeakoulun valokuvauksen ja kuvallisen viestinnän professori Merja Salo (puheenjohtaja), toimittaja, viestintäyrittäjä Jarno Forssell ja graafinen suunnittelija Saku Heinänen. Tuomariston sihteerinä on toiminut tiedottaja Paula Haikarainen Taiteen keskustoimikunnasta.

”ProComin henkilöstölehtikatsauksen joukossa oli sekä ”isolla rahalla” tehtyjä ammattimaisia aikakauslehtiä että pienellä budjetilla tuotettuja sisäisen viestinnän julkaisuja. Lähtökohtien erilaisuus selittää osaltaan, muttei kokonaan tason kirjavuutta”, sanoo tuomariston puheenjohtaja Merja Salo.

Katsauksessa olleiden lehtien arvioinnissa on tarkasteltu, miten hyvin yritys/yhteisö on kyennyt vastaamaan henkilöstölehden tehtävään. Niitä on kaksi tai kolme riippuen kuinka laajaksi yritys käsittää henkilöstönsä.