Tämänvuotiseen AdProfit-kilpailuun osallistui yhteensä 51 työtä, joista 14 A-sarjaan (lanseeraukset) ja 37 B-sarjaan (markkinoilla jo olevat tuotteet, palvelut, merkit ja yritykset).

Tuloksellisuus ratkaisee

Kilpailun tavoitteena on kiinnittää huomiota kampanjoiden niiden
tuloksellisuuteen, joka on töiden tärkein arviointikriteeri. Kilpailutyön on osoitettava selvä yhteys tuloksen parantumiseen tai annettava kiistaton näyttö muusta tuloksellisuudesta. Olennaista on, että asetetut tavoitteet on saavutettu ja että tätä voidaan tulosten perusteella luotettavasti arvioida.

Loppukilpailuun selvinneet

A-sarjassa (lanseeraukset) shortlistalle ovat päässeet (suluissa mainostoimisto)
-Oy Air Finland Ltd: Nauti lomastasi jo lennolla (Dynamo Advertising Oy)
-iittala oy/Arabia: KoKo – KoKoa vapaasti (Kirnauskis 2.0)
-Pfizer Oy: Lyrica-lanseeraus (Mainostoimisto PHS)
-Sin City: Serpent by Stefan Lindfors (Mainostoimisto PHS)

B-sarjan (markkinoilla jo olevat tuotteet, palvelut, merkit ja yritykset) shortlistalaiset ovat
-Alma Media Interactive Oy: Sinne ne vaihtoautot menneet on (SEK & GREY Oy)
-Fazer Makeiset Oy: Panthour-kampanja (hasan & partners)
-Finnet Oy: Elämä on (Mainostoimisto PHS)
-Gustav Paulig Oy: Paulig Juhla Mokka (SEK & GREY Oy)
-Nokian Jalkineet Oy: Hai elää (Adsek Oy)
-Saarioinen Oy: Äitien tekemää ruokaa (Bob Helsinki)
-Vepsäläinen: Tositarkoituksella jo toista vuotta (Dynamo Advertising Oy)

Moniportainen arviointiprosessi

Kilpailutöiden esikarsinnasta ja shortlistan valinnasta vastasi kolme esituomaristoa, jotka koostuivat markkinoijista, mainonnan suunnittelijoista sekä mediasuunnittelun, tutkimuksen, opetuksen ja medioiden edustajista.

Esituomarit arvioivat kilpailutyöt ottaen huomioon niiden strategian, toimenpiteet, budjetin ja tulokset suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.

Tämän jälkeen TNS Gallup Oy tutkii shortlistakampanjat kohderyhmää mahdollisimman hyvin vastaavalla otoksella. Kilpailun lopullisen ratkaisun tekee ylituomaristo.

Voittajat julkistetaan tammikuussa 2006

AdProfit 2005:n palkinnot jaetaan 12. tammikuuta 2006. Kilpailun lopullisen ratkaisun tekee ylituomaristo, jonka jäsenet ovat brändijohtaja Siru Heino, Oy Gustav Paulig Ab, toimitusjohtaja Annukka Kivikari/Pool Media International Oy, KTM Ulla Hakala/Turun Kauppakorkeakoulu, toimitusjohtaja Heikki Kauppila/BBDO´Helsinki Oy, kehitysjohtaja Topi Jurvanen/Consumer Compass – Kuluttajatieto Oy ja toimitusjohtaja Juha-Pekka Louhelainen, Oy Ruutunelonen Ab. Ylituomariston puheenjohtaja on Suomen Suoramarkkinointiliiton puheenjohtaja, markkinointi- ja brändijohtaja Kaisu Holopainen, Tapiola-ryhmä.

AdProfit – toimivampaa mainontaa -kilpailun järjestäjät:
Aikakauslehtien Liitto, Mainostajien Liitto, Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL, Outdoor Finland -Suomen Ulkomainosliitto, Sanomalehtien Liitto, Suomen Televisioiden Liitto, Suomen Radioiden Liitto ja Suomen Suoramarkkinointiliitto