Taloustutkimuksen viime tiistaina julkaisema Verkkobrandien arvostus Suomessa 2005 tutkimus osoittaa, että Fonectan 020202.fi- ja Finder-palvelut ovat Suomen arvostetuimpia sähköisiä yhteystietopalveluita, sanoo johtaja Timo Wallius Fonectasta.

Tutkimuksessa selvitettiin verkkobrandien arvostusta sekä kaikkien suomalaisten Internetin viikkokäyttäjien että kyseessä olevan verkkopalvelun käyttäjien keskuudessa. Tutkimustulokset kertovat Fonectan mukaan, että kartta- ja reittitietoja sekä yritysten ja ravintoloiden yhteystietoja tarjoava 020202.fi-palvelu on noussut kaikkien suomalaisten Internetin viikkokäyttäjien keskuudessa toiseksi arvostetuimmaksi sähköiseksi
yhteystietopalveluksi.

Yhteystietopalveluista 020202.fi-palvelua korkeammalle sijoittui vain Fonecta Finder. Finder arvostettiin yhteystietopalveluista korkeimmalle myös viime vuoden tutkimuksessa, ja se onkin vakiinnuttanut asemansa Suomen arvostetuimpana sähköisenä yhteystietopalveluna sekä koko kohderyhmän että palvelun käyttäjien keskuudessa.

Kaikkien verkkobrandien joukossa suomalaiset Internetin viikkokäyttäjät arvostivat Fonecta Finderin sijalle 30 ja 020202.fi:n sijalle 40. Seuraavaksi arvostetuin sähköinen yhteystietojen hakupalvelu ylsi sijalle 61.

“Palvelujemme nauttima arvostus on osoitus siitä, että Internetin
käyttäjät löytävät tarvitsemansa yhteystiedot helposti Fonecta Finderin ja 020202.fi:n avulla. Näkyminen sähköisissä yhteystietopalveluissamme onkin monelle pienelle ja keskisuurelle yritykselle vuoden tärkeimpiä markkinointipanostuksia. Se varmistaa, että asiakkaat ja yhteistyökumppanit löytävät yrityksen, kun ne sen palveluja tarvitsevat”, sanoo johtaja Timo Wallius Fonectasta.

Verkkobrandien arvostus Suomessa 2005 -tutkimus toteutettiin syys-lokakuussa 2005, ja siihen osallistui noin 3900 suomalaista Internetin käyttäjää. Ensimmäisessä vaiheessa koottiin tunnetuimpien verkkobrandien lista spontaanin tunnettuuden perusteella. Toisessa vaiheessa vastaajat antoivat arvosanan tuntemilleen verkkobrandeille sen perusteella, kuinka paljon he niitä arvostavat.