Kuluvan vuoden aikana SixDegrees on myös vahvistanut ja laajentanut jakeluverkostoaan Turussa ja Tampereella. Yhteensä lehdellä on jakelupaikkoja lähes 500, joista noin puolet ovat pääkaupunkiseudulla. SixDegrees on noudettavissa mm. ostoskeskuksista, ravintoloista, kahviloista, kirjastoista jne. “Olemme saaneet runsaasti yhteydenottoja pohjoisesta, jotka toivovat, että maahanmuuttajille suunnattua lehteä olisi saatavilla myös eteläisen Suomen ulkopuolella”, kertoo lehden päätoimttaja, myös elokuvistaan ja kirjoistaan tunnettu Alexis Kouros.

SixDegrees on ilmestynyt yli kahden vuoden ajan, ja sen lukijat jakautuvat tasaisesti syntyperäisten suomalaisten ja maahanmuuttajataustaisten ihmisten välille. Lehti on siten saavuttanut alkuperäisen tavoitteensa synnyttää dialogia valtaväestön ja vähemmistöjen kesken.

“Palautteen perusteella kysyntää ja lukijoita lehdelle riittäisi ympäri Suomea aina pikkukaupunkeja myöten. Kysymys on kuitenkin lopulta resursseista”, selvittää Kouros. SixDegrees on itsenäinen ruohonjuuritason projekti, jota kustannetaan ilmoitustuloilla. Ilmoitusmyynti on kasvanut kahden vuoden ajan tasaisesti, vaikakaan se ei vielä ole saavuttanut optimaalista tasoaan.

SixDegrees käsittelee Suomeen liittyviä asioista kansainvälisestä näkökulmasta. Lisäksi se tarjoaa kattavan menolistan. SixDegrees on Suomen ainoa englanniksi ilmestyvä monikulttuurinen ilmaislehti. Se ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Lehdellä on myös internet-sivut, joissa kävijöitä on kuukausittain yli 7000. SixDegreesin keskipainos on 40 000 ja lukijoita on lukijatutkimuksen mukaan noin 100 000 (Helsingin kauppakorkeakoulu, 2005).

www.6d.fi