Internetiä käytetään jo nyt enemmän kuin painettua luetteloa puhennumeroiden hakemiseen ja sen kasvuun uskoo
neljä viidestä (79%) suomalaisesta, ilmenee Sopranon tekemästä tutkimuksesta.

Yllättävänä tuloksena voidaan pitää painetun puhelinluettelon edelleen jatkuvaa suosiota, sillä peräti 80% vastaajista sitä edelleen sanoo tarvitsevansa, ainakin silloin tällöin. Painetun puhelinluettelon suosion kasvuun uskoi kuitenkin enää vain 2% vastaajista.

Käyttäjätutkimuksen tulosten perusteella hyvin suuri osa suomalaisista ei tiedä kenen julkaisemaa puhelinluetteloa he käyttävät. Peräti kolmannes vastaajista ei autettunakaan pystynyt valitsemaan, kumpi yhtiöistä, Eniro vai Fonecta, on hänen käyttämänsä puhelinluettelon julkaisija.

Soprano Oyj eSearch tutki Kampanja-lehden toimeksiannosta 15.-
16.11.2005 puhelinluetteloiden käyttöä Suomessa. Kysely lähetettiin 15.11.2005 valtakunnallisesti 45 000 henkilölle. Kyselyyn vastasi 3142 vastaajaa 24 tunnin kuluessa. Tutkimukseen ei ole mahdollista vastata useampaan kertaan.

Tutkimus tehtiin aiheesta nousseen mediakohun
saattelemana, sillä kaksi suurta hakemistoalan toimijaa, Eniro ja
Fonecta ovat olleet erimielisiä markkinaosuuksista.

Taloustutkimuksen tekemän selvityksen mukaan Eniro on markkinajohtaja Helsingin ja Espoon alueella ja TNS Gallupin Atlas puolestaan on kertonut, että Fonectan viikkopeitot ovat valtakunnallisesti suuremmat.