Lokakuun 2005 parhaat sekunnit voitto meni ensimmäistä kertaa kilpailun yli 10-vuotisessa historiassa poliittiselle mainokselle.
Sauli Niinistön voittoisaa vaalimainosta luonnehdittiin seuraavin sanoin: ’ Ensimmäinen kerta, kun vaalimainos pistää ajattelemaan. Yllättävä viesti. Ei liikaa selittelyä. Rohkea ja dramaattinen tyylilaji viety mallikkaasti loppuun saakka’.

Shortlistalla oli raadin mielestä useita viihdyttäviä, hienosti
toteutettuja tv-mainoksia. Niinistön kampanjan mainossarja erottui suosikiksi ja sen kanssa voitosta kilpaili Tiimarin vahvasti
symboliikalla ladattu ja katselua kestävä ’ Fantastic Voyage’.

Shortlistalla 22 mainosta

Lokakuun 2005 Kuukauden Parhaat Sekunnit –voitosta oli kilpailemassa 337 mainosta. Näistä raati poimi shortlistalle 22 mainosta. Raatiin kuuluivat markkinointipäällikkö Outi Pekkala Canal + Entertainment Oy:stä, copy Mikko Eskelinen SEK&GREY:ltä, AD Timo Lemmetti Goodwill Oy:stä ja AD Kari Virtanen Neljäntuuman toimisto Oy:stä.

Mainoksen nimi:
Vastakkainasettelun aika on ohi

Mainostaja:
Kansallinen Kokoomus
kampanjapäällikkö Harri Jaskari
markkinointiviestinnästä vastaava Kirsi Piha

Mainostoimisto:
Bob Helsinki Oy
AD Jon Granström
copy Petri Pesonen
projektinjohto Marko Parkkinen
tuotantopäällikkö Sirkku Tuhkanen

Tuotantoyhtiö:
Kaivopuiston Grilli Oy
ohjaaja Olli Rönkä
kuvaaja Mark Stubbs
tuottaja Hanna Salminen

Mediatoimisto:
Dagmar Oy
planner Anna-Riikka Hovi
asiakkuuspäällikö Teija Soininen

Kuukauden Parhaat Sekunnit -kilpailu on MTL:n ja MTV3:n yhdessä järjestämä tv-mainoskilpailu, johon osallistuvat kaikki MTV3-kanavalla ensiesityksensä saaneet tv-mainokset. Kilpailun raati koostuu mainonnan ammattilaisista ja raadin jäsenet vaihtuvat joka kuukausi. Voittaja saa palkinnoksi mainoselokuvalleen kolme esitystä MTV3-kanavalla parhaaseen
katseluaikaan.