Musiikki- ja viihdemaailman tähdet kokoontuvat Kööpenhaminaan viettämään seuraavaa MTV Europe Music Awards –tilaisuutta, josta on muodostunut Euroopan viihdemusiikin ”Oscar-gaala”. Tilaisuus pidetään 9. marraskuuta 2006. Tapahtumaa seuraa yli miljardi TV-katsojaa.

Uutisen julkaisivat tänään Brent Hansen, President of Creative, Editor-In-Chief, MTV Networks International, Kööpenhaminan ylipormestari Lars Engberg, Tanskan kulttuuriministeri Brian Mikkelsen ja kulttuurijohtaja Martin Geertsen Kööpenhaminan raatihuonella.

Brent Hansen sanoo, että “Kööpenhamina voi syystä ylpeillä olevansa eräs maailman johtavista luovuuden ja muotoilun kaupungeista, johon myös yleisesti yhdistetään todella mielenkiintoinen ja sykähdyttävä musiikkitarjonta. Kaupunki on MTV Europe Music Awards kaltaiselle maailmanlaajuiselle musiikkitapahtumalle täydellinen pitopaikka. MTV aloitti toimintansa Tanskassa menestyksekkäästi viime toukokuussa ja tuomalla Awards–tapahtuman Kööpenhaminaan, haluamme edelleen vahvistaa toimintaamme Tanskassa. Odotamme malttamattomasti edessämme olevaa uskomatonta showyötä 9.11. 2006!”

Lähinnä musiikkimaailman “Oscar-tilaisuutena” tunnettu MTV Europe Music Awards perustettiin 1994. Päämääränä oli antaa virallinen tunnustus eurooppalaisen nuorison rakastamalle musiikille ja artisteille. Koska Music Awards <>tilaisuus on muotoutunut nimenomaan eurooppalaisen musiikkimieltymyksen sanelemaksi kansainväliseksi musiikki ja popkulttuuritapahtumaksi voidaan jo ehkä puhua eräänlaisesta Euroopan äänestä.

Katsojaääniä tuli yli 13 miljoonaa

Artistit, kuten Madonna, Coldplay, Gorillaz ja Robbie Williams esiintyivät MTV Europe Music Awards 2005 –tilaisuudessa Lissabonissa, jossa eri musiikkiesitykset keräsivät yli 13 miljoonaa katsojaääntä onlinen ja WAP:in välityksellä. MTV Europe Music Awards huippuesiintyjiin lukeutuvat myös Beyoncé, Christina Aguilera, Green Day, Kraftwork, Mariah Carey, Royksopp ja U2. Seuraavan MTV Europe Music Awards 2006 –tilaisuuden esiintyjät ilmoitetaan vuonna 2006.

Clare Melford, General Manager, MTV Networks Nordic toteaa, että on suuri etuoikeus saada MTV Europe Music Awards takaisin Pohjoismaihin. Edellisen kerran Awards järjestettiin Pohjoismaissa vuonna 2000, Tukholman isännöidessä silloisen shown, josta vieläkin puhutaan.

–Musiikki on MTV:lle sydämen asia ja toivomme, että tuomalla MTV Europe Music Awardsin Tanskaan, pystymme osoittamaan kiitollisuutemme yleisölle sen lojaalisuudesta sekä jatkamaan MTV:n aktiivista toimintaa Tanskan markkinoilla, Melford sanoo.

Replay Blue Jeans sponsoroi ensi vuoden MTV Europe Music Awardsia jo neljättä kertaa. Muista sponsoreista tiedotetaan ensi vuoden puolella.

MTV Europe Music Awards 2006 televisioidaan maailmanlaajuisesti yli miljardille katsojalle. Kööpenhamina liittyy nyt muiden MTV Europe Music Awards-seremonioiden inspiraation lähteenä toimivien kaupunkien joukkoon, kuten aiemmin Lissabon (2005) Rooma (2004) Edinburgh (2003), Barcelona (2002), Frankfurt (2001), Tukholma (2000), Dublin (1999), Milano (1998), Rotterdam (1997), Lontoo (1996) Pariisi (1995) ja Berliini (1994.

Tänä vuonna tilaisuus pidettiin Lissabonissa marraskuun 3. päivänä.

Voittajat olivat:

Paras norjaljalainen: Turbonegro
Paras suomalainen: The Rasmus
Paras tanskalainen: Mew
Paras ruotsalainen: Moneybrother
Paras albuni: Green Day – American Idiot
Paras Pop: The Black Eyed Peas
Paras Hip Hop: Snoop Dogg
Paras Rock: Green Day
Paras vaihtoehto: System of a Down
Paras R&B: Alicia Keys
Paras Video: The Chemical Brothers – Believe

Best Female: Shakira
Best Male: Robbie Williams
Best New Act: James Blunt
Best Song: Coldplay – Speed of Sound
Best Group: Gorillaz
MTV’s Free Your Mind Award: Bob Geldof