Mainelistan viiden hyvämaineisimman yrityksen kärki on sama kuin viime vuonna, mutta järjestys on muuttunut. Ykkössijaa hallitsee viidettä vuotta peräkkäin Nokia. Kakkoseksi kiilasi neljänneltä sijalta Ponsse. Nokian Renkaat nousi viidenneltä sijalta kolmanneksi. Kone ja Marimekko puolestaan tipahtivat kaksi sijaa kumpikin ja ovat sijoilla neljä ja viisi.

Viiden kärjen takaa nousee mainettaan eniten parantaneiden haastajien joukko. Viimeisen vuoden aikana mainettaan ovat eniten parantaneet Ramirent ja Metso. Viiden vuoden aikajänteellä katsottuna mainettaan on eniten kehittänyt urheiluvälineitä valmistava Amer Sports. Se on noussut mainelistalla sijalta 81 (2001) sijalle 8 (2005). Pitkäjänteistä kehitystä on tapahtunut myös Lassila&Tikanojan sekä YIT-Yhtymän maineessa.

TJ Group ja Benefon peränpitäjinä

Tutkimuksen heikkomaineisimpina yrityksinä jatkavat TJ Group ja Benefon. Niiden saamat mainearvot vuonna 2005 (33,1 ja 39,7) ovat mainetutkimuksen historian heikoimmat.

Heikkomaineisimpien yritysten joukossa ovat edellisten lisäksi StoneSoft, Suomen Spar ja Viking Line.

StoneSoftin, M-realin ja SSH:n maine on heikentynyt tasaisesti viiden vuoden aikana. Perloksen ja Eforen maineen voidaan sanoa jopa romahtaneen.

Maineenhallintaan erikoistuneen Viestintätoimisto Pohjoisrannan ja Arvopaperi-lehden jo viidettä kertaa toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin kaikkien päälistan yritysten sekä viiden suurimman NM- ja I-listan yrityksen maine. Tutkimus tehtiin Pohjoisrannan ja professori Pekka Aulan kehittämällä RepMapTM-mainemittarilla, jossa mainetta tarkastellaan kuuden ulottuvuuden avulla. Mainetta mitataan yrityskulttuuriin ja johtamiseen, menestymiseen, julkiseen kuvaan, tuotteisiin ja palveluihin, yhteiskuntavastuuseen sekä muutos- ja kehityskykyyn liittyvillä tekijöillä.

Tutkimus toteutettiin syys-lokakuussa 2005. Kyselyyn vastasi yhteensä 2 158 henkilöä. Vastaajat ovat pääasiassa yksityissijoittajia, joista yli puolet hoitaa sijoitussalkkuaan ainakin osittain itse.