Eniro on kehittänyt hakemistopalveluun, Eniro.fi:hin, kaikille avoimen kuluttajien yhteystietopalvelun. Eniro.fi:stä löytyvät nyt kaikki suomalaisten julkiset yhteystiedot: henkilöiden ja yritysten puhelinnumerot, lanka- ja matkapuhelinliittymät sekä niihin liittyvät osoitetiedot. Internetin hakupalvelu syrjäyttää painettuja luetteloita markkinoilta.

Yhteystietopalvelua voivat käyttää kaikki suomalaiset maksutta, kun hankkii henkilökohtaisen tunnuksen tekstiviestillä, joka maksaa 25 senttiä. Tämän jälkeen käyttö on maksutonta.

Uudistuksen myötä Eniro.fi:n Henkilöt-haun tietosisältö on nelinkertaistunut, kun palveluun on lisätty yli neljä miljoonaa matkapuhelintietoa.

”Muissa Pohjoismaissa internetiä käytetään yksityishenkilöiden yhteystietojen hakemiseen jo enemmän kuin painettua puhelinluetteloa. Rohkaisevat kokemukset internetin käytöstä Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa kannustivat meitä satsaamaan kehitystyöhön kaksi vuotta ja toteuttamaan vastaavan palvelun myös Suomessa. Tunnemme vieneemme suomalaista tietoyhteiskuntaa taas pienen palan eteenpäin”, sanoo Eniro Finlandin toimitusjohtaja Ilkka Wäck.

”Eniro.fi -palvelua käyttää Suomessa jo tällä hetkellä yli miljoonaa eri kävijää joka kuukausi ja viikoittain reilut 300 000, mikä tekee siitä käytetyimmän hakupalvelun Suomessa. Uskomme uuden henkilöhakupalvelumme nostavan käyttäjämäärää merkittävästi, sillä kaikissa muissa Pohjoismaissa Eniron vastaava palvelu on ollut erittäin suosittu. Lokakuun 2005 tilastojen mukaan muissa Pohjoismaissa Eniron henkilöhakua käyttää yhteensä yli 2,7 miljoonaa eri kävijää joka kuukausi”, Wäck jatkaa.

”Maassamme matkapuhelin on henkilökohtainen ja yleisin suomalaisilla käytössä oleva laite. Kotitalouksista 96 prosentilla on matkapuhelin ja enää 53 prosentilla lankapuhelin. Vuonna 2004 jo kaksi kolmasosaa puheluista soitettiin matkapuhelimista. Siitä huolimatta kaikille avointa ja maksutonta yksityishenkilöiden matkapuhelinnumeroita sisältävää palvelua ei ole aikaisemmin ollut saatavilla maassamme. Myös asiakaspalautteen mukaan palvelulle, josta suomalaiset voivat hakea yksityishenkilöiden matkapuhelinnumeroita ja yhteystietoja nimenomaan internetin kautta, on kysyntää. Uskomme, että Eniro.fi -hakupalvelun käyttö myös matkapuhelimella tulee lisääntymään, kun älypuhelimet tulevat osaksi kansalaisten arkea”, sanoo Eniro Finlandin varatoimitusjohtaja Stefan Andersson.

”Muissa Pohjoismaissa Eniron vastaavaa kuluttajien yhteystietopalvelua käytetään yli viisi miljoonaa kertaa kuukaudessa. Kysyntää palvelulle on myös Suomessa, koska tuoreiden tutkimustietojen mukaan jo joka neljäs suomalainen etsisi matkapuhelinnumeroita mieluiten nimenomaan Internetistä. Kun lisäksi reilusti yli puolet suomalaisista etsii ensisijaisesti matkapuhelinnumeroa, on jo aika tarjota myös suomalaisille siihen mahdollisuus. Nyt Eniro.fi -palvelu mahdollistaa kuluttajille helpon ja ennen kaikkea maksuttoman tavan löytää yhteystiedot vaivattomasti”, sanoo Eniro Finlandin Internet & Mobile –liiketoiminnasta vastaava Business Manager Erkko Simsiö.