Eniro välitti tänään julkisuuteen tiedotteen, jossa se syyttää kilpailijaansa vääristelystä. “TNS Gallupin keväällä 2005 toteuttamassa tutkimuksessa on niputettu Fonectan, Finnetin ja paikallisten puhelinyhtiöiden puhelinluettelot yhteen, vaikka Eniro omistaa Suomen suurimpien markkina-alueiden paikallisten puhelinyhtiöiden puhelinluettelot, Helsingin Seudun Puhelinluettelon ja Pirkanmaan Puhelinluettelon”, sanoo Eniro Finland Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Wäck.

Eniro väittää, että Taloustutkimus Oy:n tekemän tutkimuksen mukaan 78 prosentilla Helsingin ja Espoon asukkaista on nimenomaan Eniron luettelo tallella ja 58 prosentilla se on käytössä. Taloustutkimus toteutti kyselyn samaan aikaan TNS Gallupin kanssa ja tutkimuksen mukaan Eniro on markkinajohtaja Suomen suurimmalla markkina-alueella.

TNS-Gallupin mukaan Eniro on vaatimaton Fonectan rinnalla.
TNS-Gallupin mukaan Eniro on vaatimaton Fonectan rinnalla.

“Olemme koko voimakkaasti kasvavan alan uskottavuuden puolesta pahoillamme.”

Kilpailijamme käyttää tietoisena virheestä Atlas-tutkimuksen tuloksia todistaakseen omaa markkina-asemaansa, Wäck sanoo.

Mielestämme hakemistoalan kahden suuren toimijan tulisi pystyä sopimaan yhteisistä pelisäännöistä kuten muutkin mediatalot. Luetteloliiketoiminta Suomessa on suuri työllistäjä ja merkittävän kokoinen myös noin 200 miljoonan euron liikevaihdolla mitaten”, Wäck sanoo.

Tämä vertailu suututti Eniron, joka sanoo itse olevansa ykkönen.
Tämä vertailu suututti Eniron, joka sanoo itse olevansa ykkönen.

“Fonecta selkeä ykkönen joka alueella”

Fonecta Oy kertoo web-sivuillaan, että TNS-Gallupin tutkimuksesta käy ilmi, että koko maassa Fonectan, Finnet-ryhmän ja paikallisten puhelinyhtiöiden julkaisemien Puhelinluetteloiden Valkoiset Sivut tavoittivat yhden viikon aikana kaikkiaan noin 1,1 miljoonaa ja Keltaiset Sivut 715 000 suomalaista.

Ero toiseksi suurimpaan luettelosarjaan eli Eniroon on huomattava, sillä se tavoitti valkoisilla sivuillaan 207 000 ja keltaisilla sivuillaan 191 000 käyttäjää viikossa, eli noin 21 % Fonectan tavoittamista luettelokäyttäjistä.