Tilattavien sanomalehtien levikki on laskenut 2,6 prosenttia vuoden ensimmäisellä puoliskolla Yhdysvalloissa, kertoo AdAge-verkkolehti. Levikintarkistuksessa olleet 786 lehteä ovat menettäneet 1,2 miljoonaa tilaajaa vuodessa. Suurimmat pudotukset ovat olleet jopa 17 prosenttia.

Newspaper Association of America kertoo raportissaan, että merkittävistä lehdistä The New York Post ja USA Today kasvattivat alle prosentin levikkiään, mutta muutoin suunta on alaspäin. The Wall Street Journal, joka on maan toiseksi suurin sanomalehti 2,1 miljoonan levikillään, on menettänyt tilaajiaan 1,1 prosenttia. San Francisco Chroniclen alkuviikon tilaajista on vähentynyt 15,7 prosenttia ja loppuviikon tilaajista 17 prosenttia. Boston Globe on kadottanut tilaajistaan 8,7 prosenttia.

And Knight Ridder’sin Philadelphia Inquirer ja Miami Herald ovat myös menettäneet yleisöään 3,3 ja 4,3 prosenttia. Laskukierre on hermostuttanut yhtiön kolme suurinta osakkeenomistajaa, jotka vaativat julkisesti nyt lehtiä myytäviksi. Keskeisenä huolen aiheena heillä on mainostulojen siirtyminen muihin medioihin.

Sanomalehtien liitto USA:ssa korostaa nyt entistä voimakkaammin lukijoiden sitoutumista lehteen, mitä lehdet käyttävät myyntiperusteinaan korotetuille mainoshinnoille.