Katsotuin TV-ohjelma syys-lokakussa oli Finnpanelin mittauksen mukaan Idols, jota sunnuntaina 9.10 katsoi keskimäärin 1,2 miljoonaa suomalaista. Lähes yhtä suuri yleisö, 1,2 miljoonaa, oli TV-uutisilla torstaina 20.10. Asia- ja realityohjelmiin lukeutuva Olet mitä Syöt nousi kolmanneksi johtuen Ylen lähetystoiminnan keskeytyksestä 6.9.2005, jolloin keskikatsojamäärä oli 1,1 miljoonaa.

Kahdenkymmenen katsotuimman ohjelman listalla katsotuin urheiluohjelma oli F1 Brasilian GP ja katsotuin kotimainen fiktio oli Salatut elämät. Katsotuin elokuva oli 10.10. esitetty 007 – Kuolema saa odottaa.

Finnpanelin jatkuvan kotona tapahtuvaa katselua mittaavan TV-mittaritutkimuksen mukaan 10 vuotta täyttäneet suomalaiset katsoivat televisiota päivittäin keskimäärin 2 tuntia ja 47 minuuttia syys-lokakuun aikana. 77 % eli noin 3,5 miljoonaa suomalaista katsoi televisiota päivittäin. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna katselu kasvoi 3 minuuttia. Eniten kasvua oli ikäryhmässä 10-24-vuotiaat, jossa katselu lisääntyi 8 minuutilla. Nuorissa erityisesti Subtv lisäsi suosiotaan.

YLE:n yhteenlaskettu katseluosuus oli 40 %, MTV3:n katseluosuus oli 35 %, Nelosen 12 % ja Subtv:n 5 % sekä muiden kanavien yhteensä 8 %.

Finnpanel Oy mittaa jatkuvalla paneelitutkimuksella suomalaisten televisionkatselua. 1000 talouden otokseen (noin 2200 henkilöä) on asennettu TV-mittarit talouden jokaisen TV-vastaanottimen yhteyteen. TV-mittarit rekisteröivät automaattisesti katsotun kanavan sekä kellonajan.

MTV3:lle uusi hittiohjelma: “Tanssii tähtien kanssa”

Keväällä kaikki haluavat tanssia! Maailman tämän hetken kiistaton
ykkösformaatti, Strictly Come Dancing , tulee Suomeen. Sarjan kotimainen versio Tanssii tähtien kanssa nähdään MTV3-kanavalla maaliskuusta lähtien.

BBC:n pyörittämä ohjelma on kerännyt Englannissa lähes kymmenen miljonaa katsojaa, joten Suomessakin ohjelmalla on mahdollisuus miljoonayleisöön.

Tanssii tähtien kanssa -sarjassa kahdeksan tunnettua suomalaista oman alansa tähteä heittäytyvät tiukkaan tanssivalmennukseen. He opettelevat ammattilaisparin kanssa kolmen kuukauden aikana kaikki kilpatanssit rumbasta valssiin ja foxtrotista cha cha cha:han. Opettajana toimivat tanssipartnerit ovat maamme parhaita tanssijoita.

Sarjan jokainen jakso koostuu suorasta tanssikilpailusta ja reality-osuudesta, jossa käydään läpi jokaisen parin harjoittelua – hikeä,kyyneleitä, naurua ja iloa. Keskeisessä roolissa sarjassa on nelihenkinen tuomaristo, joka arvioi suorien tanssien teknistä osaamista. Puolet merkitsevistä pisteistä tulee katsojilta, jotka voivat siis vaikuttaa lempiparinsa säilymiseen kisassa. Suorien lähetysten musiikista vastaa 10-henkinen big band ja musiikki koostuu 70- 80- ja 90-luvun klassikkobiiseistä.

Kultaisen Ruusun -viihdeohjelmafestivaaleilla pääpalkinnon voittanut Strictly Come Dancing on ollut ykköspuheenaihe jokaisessa maassa, jossa se on esitetty. USA:ssa viime kesän ykköshitiksi noussut ohjelma nähtiin nimellä Dancing With the Stars.

Tanssikuume on vallannut myös Pohjoismaat. Tanskassa Vild med dans -ohjelman kanavaosuus on ollut prime timessa jatkuvasti yli 60%. Ruotsalainen versio alkaa joulukuussa.

Formaatin kehittäjä ja vastaava tuottaja Robin Meltzer BBC:ltä pitää ohjelmaformaatin vahvuutena sen positiivisuutta. ”Mukaan lähtevät korkean luokan julkkikset, jotka pistävät itsensä rohkeasti likoon heittäytyessään heille ennestään vieraaseen tanssin maailmaan.” Meltzer on saanut todistaa ohjelman suosiota maailmanlaajuisesti. ”Ohjelma on noussut katsojatilastojen kärkeen kaikissa maissa, joissa se on toteutettu, niin käy varmasti Suomessakin.”

Tanssii tähtien kanssa -sarjan juontavat mm. Talo Italiasta -ohjelmasta tuttu Ella Kanninen sekä Marco Bjurström. Juontajat toteavat olevansa tanssijoiden suurimpia faneja: ”Julkkiskilpailijoilta vaatii suunnattomasti rohkeutta, heittäytymistä ja sitoutumista, sillä tanssia on harjoiteltava paljon! Fyysisesti paritanssit ovat paljon vaativampia kuin miltä ne näyttävät ja lisäksi tiivis parityöskentely on intiimiä, kemioiden on sovittava
yksiin.”

”Se on vaan kummallista, miten ohjelmaan jää koukkuun, kun eläytyy ja jännittää oman suosikkitähtensä puolesta. Hyvä musiikki, glamour sekäloistava fiilis imaisevat taatusti mukaansa!”, lupaa juontajakaksikko.