Galerie Art Design & Print Awards -kilpailu toteutettiin 10. kerran, ja voittajat julkistettiin torstaina 3.11.2005. Kilpailuun osallistui
kaikkiaan 119 työtä, joista 53 oli vuosikertomuksia.

Rautaruukin viestintäjohtaja Taina Kyllönen arvostaa
vuosikertomuskilpailun voittoa: “Palkitsevinta on nähdä, että isossa ja haastavassa muutostilanteessa olemme onnistuneet asiakaslähtöisen strategian, toimintatavan ja brändin viestinnässä.”

Paras vuosikertomus
Paras vuosikertomus

Rautaruukin vuosikertomuksen visuaalinen suunnittelija on senior
designer Mikko Nilsson Evia Helsingistä.

Palkintoraadin perustelut: “Vanha toimiala yhdistyy nykypäivään todella hyvin. Selkeät kuvat, leikkisyys, helppolukuinen. Kansi puhutteli. Tyylikäs kokonaisuus. Kolmen osan jämäkkä kokonaisuus, uusi brändi-identiteetti on uskottava ja perinteeseen tyylikkäästi kytketty. Yksi ylitse muiden.”

Ahlstrom kakkosena

Ahlstrom menestyi hyvin jo toisena vuonna peräkkäin. Ahlstromin
talousviestinnästä vastaava johtaja Anne Pirilä on tyytyväinen tulokseen: “Evian visuaalisen suunnittelun osaaminen on korkeatasoista. Visualistien ja sisällönsuunnittelijoiden yhteistyö antaa asiakkaalle merkittävästi lisäarvoa erityisesti vuosikertomuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa.”

Ahlstromin vuosikertomuksen visuaalinen suunnittelija on senior
designer Carita Elshout Evia Helsingistä.

Palkintoraadin perustelut: “Selkeä, johdonmukainen perusvuosikertomus. Yrityksen rakennemuutos tulee tyylikkäästi esille. Kaunis ja klassinen. Rauhallinen vaalea fontti luo rauhallisen yleisilmeen. Kurinalainen, tekstillä oma värinsä. Painoteknisesti onnistunut.”