Podcasting on yhdistelmä sanoista iPod ja broadcasting. Podcast tarkoittaa internetissä jaeltavaa äänitettä, jonka voi ladata omalle tietokoneelle tai kannettavaan soittimeen, kuten iPodiin. Äänitteen voi kuunnella näin ollen koska tahansa.

Verkon kautta levitettävien Podcast-ohjelmien erikoisuutena on, että niihin voi liittyä tilaajaksi, jolloin uudet lähetykset noudetaan automaattisesti heti, kun ne ovat verkossa. Podcast mahdollistaa siis kiinnostavien lähetysten sekä automaattisen noutamisen että kuuntelun.

SBS Radioiden Podcast-lähetysten tarkoitus on palvella suomalaista jääkiekkokansaa entistä paremmin. ”Jääkiekko on tärkeä laji suomalaisille, sillä se luo poikkeuksellisella tavalla yhteisöllisyyttä ja synnyttää paikalliskulttuuria. Kaupunkiradioiden uudet lähetykset lisäävät informaatiotarjontaa ja niiden odotetaan nostavan tunnelmaa kannattajien keskuudessa”, kertoo SBS Finlandin varatoimitusjohtaja Jukka Lintula.

Podcast-lähetyksiä voi ladata äänentoisto-ohjelma iTunesin avulla.