Metro-lehden toimitusjohtaja Ahti Leväahon mukaan jakelun laajentaminen pääkaupunkiseudun ulkopuolelle on edennyt suunnitelmien mukaan. “Viidennes lukijoistamme tulee jo nyt pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Lukijamäärien kasvu on ollut huomattava ja ostovoimaista kohderyhmäämme tavoitteleva markkinoija voi nyt lähestyä asiakkaitaan laajemmalla alueella.
Lukijamäärämme on ylittänyt 300 000 rajapyykin ja kuluvan vuoden myyntimme on toistaiseksi kasvanut yli 40 %. Tavoitteemme on kolminkertaistaa lukijamäärämme ja nousta Suomen suurimmaksi valtakunnalliseksi kaupunkilehdeksi ensi vuoden aikana.”

Letterbox kasvaa lehtien jakajana

Letterbox on Suomen Postin lisäksi ainoa suomalaisessa omistuksessa oleva valtakunnallinen kaupunkilehtien jakeluyhtiö.
“Letterboxin jakeluverkko tarjoaa asiakkaille monipuolisia ja tehokkaita vaihtoehtoja, joiden kautta parannamme lukijoidemme palvelua erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Yhteistyömme Suomen Postin kanssa jatkuu. Ensi
vuoden puolella on luvassa lisää uusia kaupunkeja”, toteaa Leväaho.

Letterboxin kehitysjohtaja Jukka Kuusanmäen mukaan Metron jakelun toteuttaminen on haastava tehtävä. “Joka arkiaamu ilmestyvän lehden jakelun tekee erityisen haasteelliseksi kireä
aikataulu. Uutiset halutaan lukijoille painotuoreena. Osaamisemme kaupunkilehtien jakajana mahdollistaa Metron ja lehden lukijoiden vaatiman palvelutason toteuttamisen seitsemässä kaupungissa samanaikaisesti”, sanoo
Kuusanmäki.

Uusia jakelusopimuksia yritysten, oppilaitosten ja julkisen liikenteen kanssa

Kaupunkilehtien markkinat ovat Suomessa edelleen kasvussa. Aamuliikenteen lisäksi Metroa luetaan yhä kasvavassa määrin yrityksissä ja oppilaitoksissa, joiden kanssa lehti on tehnyt satoja jakelusopimuksia.

Letterboxin kanssa solmitun jakelusopimuksen lisäksi Metro on käynnistämässä julkisen liikenteen kautta tapahtuvaa jakelua Tampereella ja Turussa. Metron jakelutien visuaalinen ulkoasu muuttuu tänään ja huomenna kirkkaan oranssin väriseksi.

Metro ilmestyy 59 painoksena 19 maassa, 86 suurkaupungissa. Maailman suurimmalla ja nopeimmin kasvavalla kansainvälisellä sanomalehdellä on päivittäin yli 17 miljoonaa lukijaa. Suomessa Metroa kustantavan Oy Metro-lehti Ab:n omistaa Metro
International S.A.