86 prosenttia kirjamessujen kävijöistä osti messuilla kirjoja, ja joka kuudes messuvieras sanoo ostoaikeiden olevan tärkeä syy tulla messuille.

–Myyntimme on kasvanut noin 20 prosenttia, kertoo markkinointijohtaja Roleff Kråkström WSOY:ltä.

–Kirjamessuvieraat ovat kirjojen suurkuluttajia, ja peräti 38 prosenttia kävijöistä on ostanut tai aikoo ostaa tämän vuoden aikana enemmän kirjoja viime vuoteen verrattuna. Tämä tutkimustulos tukee kirja-alan yleistä kasvukehitystä vilkkaasta kirjavuodesta, kertoo näyttelypäällikkö Rilla Engblom Suomen Messuilta.

Yhä useampi lapsiperhe on löytänyt kirjamessut, ja kolmasosa kävijöistä tuli messuille viettämään aikaa perheen kanssa. Messujen uutuusalueen Topelius-puiston valloittivat arkipäivinä tuhannet koululaiset ja viikonloppuna perheen pienimmät kävijät. Pääkaupunkiseudun kouluista messuilla vieraili lähes 5 000 oppilasta opettajineen.

Helsingin kirjamessut on Suomen Messujen järjestämien yleisömessujen laadukkain tapahtuma. Kun vertaillaan kävijä- ja näytteilleasettajatyytyväisyyttä, on kolme edellistä kirjamessua kymmenen laadukkaimman messun kärkisijoilla. Kävijätyytyväisyys säilyi korkeana, ja 93 prosenttia kävijöistä antoi messujen annille hyvän arvosanan.

Seuraavat Helsingin kirjamessut järjestetään 26.–29.10.2006. Samanaikaisesti Messukeskuksessa on Ruoka 2006 -messut. Ohjelmatoimikunnan puheenjohtajana jatkaa kirjailija Anja Snellman. Ensi vuonna kirjamessut esittelee laajasti uusinta brittikirjallisuutta yhteistyökumppaneinaan mm. British Council ja Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus FILI.