.

SurfPort Awards on TeliaSoneran ja Sony Ericssonin yhteishanke, jolla kannustetaan sisällöntuottajia edistyksellisten ja helppokäyttöisten matkapuhelinpalvelujen kehittämiseen pohjoismaissa ja Baltiassa ja palkitaan heitä siitä.

”On ollut ilo huomata hyvien sisällöntuottajien suuri määrä jo heti ensimmäisenä vuotena, kun järjestämme SurfPort Awards -gaalaa. Siksi tuomaristolta menikin jonkin verran aikaa voittajien valinnassa. Tämän vuoden voittajiksi valituille yrityksille on yhteistä tunnetut tuotemerkit ja johdonmukainen panostus matkapuhelinpalvelujensa käyttäjäystävällisyyden kehittämiseen”, toteaa Martin Vendel, TeliaSonera AB:n Product Area Mobile -toiminnon johtaja.

”SurfPort Awards -hankkeen tavoite on tuoda esiin sisällöntuottajien merkitys kehitettäessä sisältöä, josta käyttäjille on oikeasti hyötyä ja jota on sekä hauska että helppo käyttää”, Martin Vendel jatkaa. ”Haluamme jatkossakin edistää sisällön kehittämistä, ja toivomme ensi vuoden SurfPort Awards -tapahtumaan mukaan entistä enemmän palveluja.”

”Hankkeella ja palkinnoilla haluamme myös korostaa SurfPortin pohjoismaista roolia. SurfPort on paikka, jonka kautta yhteistyökumppanimme voivat tehokkaasti tarjota palvelujaan entistä laajemmalle asiakaskunnalle”, summaa TeliaSonera Finlandin palveluntarjoajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Juhani Kivikangas.

Ilmatieteen laitos SurfPort Awardsin palkittu suomalainen

Suomalaisista sisällöntuottajista TeliaSonera palkitsi Ilmatieteen laitoksen Elämäntyö<>palkinnolla. Palkinnon perusteluina olivat pioneeri ja kehitystyö matkapuhelinpalvelujen parissa sekä tarjolla olevien palvelujen suosio.

”Vastaanotamme tämän palkinnon erittäin tyytyväisenä. Erityisesti mieltä lämmittää, että palkinnon perusteluna on palvelun laatu, toimivuus ja asiakkaiden positiivinen palaute. Palkinto kuvaa arvostusta tekemäämme työtä kohtaan”, kertoo Vesa Kurki Ilmatieteen laitokselta.

SurfPort Awards 2005 -ehdokkaiden joukosta valittiin seuraavat yritykset parhaiksi sisällöntuottajiksi alla mainituissa luokissa:

Palkintoluokka ja palkittu yritys:

Vuoden sisällöntuottaja – Aspiro suosituista ja tunnetuista sisältöpalveluistaan, kuten pelit, soittoäänet ja logot, tuotemerkeillä Mobilehits, Inpoc Games ja Cellus. Paljon tyytyväisiä käyttäjiä.

Innovatiivisin palvelu – Svenska Spel mobiilipeleistään, jotka tarjoavat käyttäjille ahaa-elämyksiä ja joissa uusi tekniikka yhdistyy hyvään suunnitteluun ja käyttäjäystävällisyyteen.

Käyttäjäystävällisin palvelu – Cellvision sääpalveluistaan, jotka kertovat nopeasti ja yksinkertaisesti, millainen sää tulee olemaan juuri siellä, minne olet menossa.

Eniro – hakemistopalveluistaan, jotka mahdollistavat yritysten ja henkilöiden tietojen sekä karttojen hakemisen matkapuhelimeen paikasta riippumatta.

Vuoden nouseva tähti – SVT Mobil viimeisimpien ja suosituimpien TV-ohjelmien ja uutisten tarjoamisesta matkapuhelimeen. Palvelusta on tullut nopeasti erittäin suosittu, ja sillä on hyvät kasvumahdollisuudet.

Elämäntyö – Ilmatieteen laitos suosituista WeatherProof-sääpalveluistaan, joita on tarjottu jo vuodesta 1995.

Vuoden sisällöntuottaja mobiilimusiikin alalla – MTV useista langattomista musiikkipalveluistaan, jotka sisältävät ainutlaatuista musiikkimateriaalia tunnetuilta artisteilta ja heihin liittyen.

SurfPort on TeliaSoneran yhteispohjoismainen matkapuhelinpalvelujen palveluvalikko. Suomessa Sonera SurfPort -palvelu tarjoaa internetistä tuttuja palveluja ja hyödyllistä sisältöä matkapuhelimelle.