MTV3 ilmoittaa tallentavansa Idols-finalistien lehdistötilaisuuden tulevaa tv-lähetystä varten. Marraskuun 7. päivänä pidettävässä suuren luokan infotilaisuudessa ovat kuvattavina ja haastateltavina yhtä aikaa kaikki seitsemän loppukilpailijaa.

Hämeenlinnalainen Ilkka Jääskeläinen, kerimäkeläinen Katri Ylander, hartolalainen Agnes Pihlava, kajaanilainen Henna Heikkinen, kaustislainen Pauliina Kumpulainen, hyvinkääläinen Roni Tran ja helsinkiläinen Pete Seppälä tavoittelevat paikkaa Suomen seuraavana Idols-voittajana.

Kilpailijat muuttavat yhdessä Helsingissä sijaitsevaan asuntoon ja alkavat harjoitella elämää mahdollisena tulevana idolina. Laulajien todellinen tulikoe alkaa sunnuntaina 13.11., kun VR:n konepajalta lähetettävät suorat Idols-finaalit alkavat.

Idols muuttuu nyt kerran viikossa, aina sunnuntaisin, nähtäväksi
ohjelmaksi. Ensi sunnuntaina (6.11.) palataan takaisin Idolsin
menestyssyksyyn ja kerrataan tärkeimmät tapahtumat Kohti finaaleja -lähetyksessä.

IDOLS-FINALISTIT:

Ilkka Jääskeläinen, 25, luokanopettajaopiskelija:
”On todella hienoa olla mukana finalistijoukossa! Uskon, että minun ja mikrofonin läheinen suhde voimistuu koko ajan. Vahvuuteni kilpailussa ovat pituus, tunne, liike, herkkyys ja miehekkyys. Heikkouteni on se, etten pysty laulamaan niin korkealta kuin kilpailun naiset.”

Katri Ylander, 19, tarjoilija:
”Odotan innolla isompia yleisöjä ja suurempia lavoja! Haluan tutustua myös muihin kilpailijoihin paremmin. Vahvuuteni on se, että olen kuunnellut koko ikäni paljon erilaista musiikkia, joten pystyn myös esittämään musiikin erilaisia tyylilajeja. Heikkouteni on se, että jännitän esiintymisiä ihan kauheasti.”

Agnes Pihlava, 25, ravintolatyöntekijä:
”Fiilis on nyt todella ihana. Toivon, että meillä finalisteilla tulee
olemaan keskenämme oikein mukavaa. Vahvuuteni on puolalainen persoonani: minulla on aina hauskaa! Heikkouteni ovat ujous ja se, että jännitän aina – varsinkin suomeksi laulamista ja puhumista.”

Henna Heikkinen, 17, lukiolainen:
”Lähden finaaleihin hyvillä fiiliksillä. Tämä porukka on ihana, ja odotan että pääsen viettämään heidän kanssaan aikaa. Vahvuuteni ovat sopeutuvaisuus uusiin tilanteisiin ja ihmisiin. Heikkouteni on se, etten osaa ajatella tätä kilpailuna: koko ajan pitäisi kuitenkin pyrkiä eteenpäin.”

Pauliina Kumpulainen, 27, kansanmusiikkiohjaaja:
”Olen todella kiitollinen ja onnellinen finaalipaikasta. Odotan uusia
haasteita innolla! Vahvuuteni kilpailussa on se, että jalkani ovat vahvasti maan pinnalla ja haluan tehdä musiikkia hyvin kunnianhimoisesti. Heikkouteni taas se, että itsekritiikkini on joskus todella hurjaa.”

Pete Seppälä, 27, liikunnanohjaaja:
”Lähden jatkoon nöyrästi mutten nöyristellen. Koetan antaa itsestäni tulevaisuudessa aiempaa enemmän irti. Vahvuuteni ovat monipuolisuus, positiivisuus ja toivottavasti persoonallisuus! Heikkouteni ovat kokemattomuuteni. Myös lauluun pitää saada lisää varmuutta.”

Roni Trong, 18, lukiolainen:
”Lähden finaaleihin raikkain mielin, energisin aattein ja hyvin
toiveikkaana! Heikkouteni on se, että olen tähän mennessä antanut itsestäni liian yksipuolisen kuvan. Vahvuuteni on kannustusjoukkoni: niin kauan kuin ihmisillä on minuun uskoa ja toivoa, uskon myös itseeni ja pyrin näyttämään parhaani.”