Hän siirtyy ensi vuoden alusta JSN:n palvelukseen Vammalassa ilmestyvästä Tyrvään Sanomista. Edellinen valmisteleva sihteeri Juha Hänninen valittiin jo alkuvuodesta Helsingin poliisilaitoksen tiedotuspäälliköksi.

Toimittaja Vänttinen on opiskellut tiedotusoppia Tampereen yliopistossa ja pätevöitynyt journalismin etiikkaan ja itsesääntelyyn paitsi opiskelujensa kautta myös Journalistiliiton eettisessä toimikunnassa ja JSN:n jäsenenä sekä varapuheenjohtajana. Hän on hoitanut sihteerin tehtäviä määräaikaisessa työsuhteessa viime keväästä lähtien.

Julkisen sanan neuvosto on lehdistön, radion ja television piirissä toimiva itsesääntelyelin, joka tulkitsee hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Toimittaja- ja kustantajajärjestöt perustivat JSN:n 1968.

JSN:n kannatusyhdistyksen yhteisöjäseniä ovat Aikakauslehtien liitto, Kaupunkilehtien liitto, Paikallislehtien liitto, Radio- ja televisiotoimittajien liitto, Sanomalehtien liitto, Suomen Journalistiliitto, Suomen Radioiden liitto, Suomen Televisioiden liitto ja Yleisradio Oy.