Tekijänoikeusjärjestö Gramex tilittää lokakuun lopussa 9,5 miljoonaa euroa tekijänoikeuskorvauksia suomalaisille muusikoille, laulajille, kapellimestareille ja äänitteiden tuottajille. Tästä menee taiteilijoille 4,8 miljoonaa ja äänitteiden tuottajille 4,7 miljoonaa euroa.

Summa koostuu pääasiassa vuoden 2004 kotimaisista esitys- ja
kopiointikorvauksista.

Lisäksi Gramex on tänä vuonna jakanut ulkomaisille oikeudenomistajille noin 2,6 miljoonaa euroa. Vastaavasti ulkomailta tilitettiin suomalaisille 172.000 euroa.

Kotimaisten taiteilijoiden keskimääräinen vuosikorvaus on 555 euroa ja 84 heistä ylittää 10.000 euron vuosikorvauksen rajan. Tuottajien keskikorvaus taas on 2.092 euroa vuodessa. 10.000 euron vuosikorvauksen rajan ylittää 54 tuottajaa, joista 15 saa 50.000 euroa tai enemmän vuodessa.

Muusikkojen liiton mukaan tekijänoikeuskorvaukset ovat suomalaisten muusikoiden toiseksi suurin tulonlähde, esiintymispalkkioiden jälkeen.

Gramex on Suomen suurin musiikkialan tekijänoikeusjärjestö, joka edustaa noin 37.000 suomalaista oikeudenomistajaa ja palvelee yli 20.000 musiikin käyttäjää. Kerätyistä korvauksista Gramex jakaa musiikille vajaan yhdeksän kymmenesosaa, lopun kuluessa korvaushallinnon kuluihin.