Toimistoista 66 prosenttia uskoo tilauskannan nousevan vielä loppuvuoden aikana. Positiivinen suhdanne on johtanut myös uusiin rekrytointeihin.

Eniten viestintätoimistojen asiakkaita kiinnostavat yritysviestinnän palvelut (54 %), mediasuhteet (46 %) ja markkinointiviestintä (43 %). Kasvua ajavat erityisesti julkinen sektori ja it-ala (molemmat 35 %), mutta nyt ovat virkistyneet myös perinteinen teollisuus ja finanssisektori (molemmat 23 %).

Henkilöstöä on kesän jälkeen palkannut lisää 35 prosenttia toimistoista ja 24 prosentilla ovi aukeaa uusille työtekijöille vielä loppuvuodesta.

Viestintätoimistojen hinnoittelu on kuitenkin koko vuoden ajan pysynyt samana (83 %) ja useimmilla se pysyy samana loppuvuonna (86 %). Myöskään palkankorotuksia ei lähiaikoina ole luvassa suurimmalla osalla toimistoista (83 %).

Viestintäbarometrikyselyyn vastasi yhteensä 29 VTL:n jäsentoimiston edustajaa. Liittoon kuuluu 42 toimistoa. Viestintätoimistot myivät palvelujaan Suomessa vuonna 2004 arviolta noin 35 miljoonan euron edestä.