Päätoimittaja Hannu Leinosen mukaan palvelulla halutaan nopeuttaa tiedonvälitystä. Lehdessä pörssikatsaus on edelliseltä päivältä. Koodin kautta lukija pääsee kiinni sitä seuranneisiin tapahtumiin.

“Haluamme olla sähköisen talousuutisoinnin edelläkävijä. Wap-osoitteiden näpyttely on työlästä. Älyruutu poistaa tämän kynnyksen ja helpottaa lukijaa pysymään ajan tasalla”, Leinonen kertoo.

Jos kokemukset ovat hyviä, älyruudun käyttö laajenee muuhun toimituksen aineistoon. Ruutu voi linkata lukijan esimerkiksi tv-juttuun tai päivän online-uutisiin. Myös tilaajapalvelu ja ilmoittajat voivat hyötyä älyruudusta.

Ruudun luku vaatii Upcode-nimisen ohjelman. Sen voi ladata wap- tai www-selaimella osoitteesta www.upcode.fi. Aluksi ohjelma toimii symbian-käyttöjärjestelmän puhelimissa. Vuoden loppuun mennessä älyruudun lukeminen onnistuu käytännössä kaikilla kamerapuhelimilla.