Taloussanomien päätoimittaja Markku Hurmeranta toteaa kirjoittamassaan uutisessa, että Talentumin toimitusjohtaja Harri Roschier pitää kumpaakin lehteä mielenkiintoisena. Roschier kuitenkin kiistää, että tällaisia neuvotteluja olisi käynnissä.

Sekä Dagens Median omistaja Henrik Meerburg että Bonnier Tidskrifterin toimitusjohtaja Ulrika Saxon sanovat Resuméssä, että kumpikaan lehti ei ole aktiivisesti myynnissä. Kaikki on kuitenkin heidän mukaansa kaupan, jos hintalappu on riittävän iso.

Talentumilla oli läheistä yhteistyötä Resumén kanssa siinä vaiheessa, kun yhtiö 12 vuotta sitten oli perustamassa Markkinointi & Mainonta -lehteä. Roschierin mukaan läheltä piti, ettei Resumé tullut tuolloin myös Markkinointi & Mainonnan osakkaaksi.

Spekulaatiot uusien lehtien ostamisesta lähtivät liikkeelle, kun Talentum reilu viikko sitten hankki omistukseensa mm. Affärsvärldeniä ja Ny Teknik -lehteä kustantavan E+T Förlagin. Tästä kaupasta Talentum uskoo saavansa Resumén mukaan eniten hyötyjä verkkopuolen yhteistyöstä sekä yhteisen rekrytointi-ilmoittelun kehittämisestä.

M&M myös spekulaatioiden kohteena

Talentumin kustantama Markkinointi & Mainonta-lehti on joutunut myös spekulaatioiden kohteeksi. Lehden myynnistä tai jopa lopettamisesta huhutaan miltei jokaisessa alan ihmisten tapaamisessa.

M&M on saavuttanut kohtalaisen aseman mainos- ja markkinointiväen lehtenä, mutta sen levikki tahkoaa kuitenkin alan kokoon nähden pienissä luvuissa, noin kymmenessä tuhannessa, tai jopa alempanakin. Mainosmyynnissäkin näyttää pääpaino olevan Talentumin omien mainosten esittämisessä, mistä ei tuloja kerry. Viikoittain ilmestyvä lehti on siis tällä hetkellä aika raskas lasti vedettäväksi, joten jotain Talentumin on Mömmölle tehtävä. Joko ostettava lisää tai pantava pillit pussiin.

Päätoimittaja Seppo “Mätsky” Määttänen on hyvä ja arvostettu toimittaja, joka jaksaa vetää lehdessään terhakkaa linjaa. M&M:n sisältöä ainakin isojen kauppiastalojen markkinointiväki pitää melko kiinnostavana, joten kummastusta herättää, mikä levikin kehityksessä tökkii. Tosin lehtihän on keskittynyt paljolti muutaman hesalaisen ison mainostoimiston puffaamiseen, joten ei ole ihme, että Haagan pohjoispuolella M&M:n jutut koetaan aika vieraaksi ja turhaksi pulinaksi.

Toisin Mömmö on saanut aikamoisia kilpailijoitakin viime vuosina. Mm. Taloussanomien markkinointiliitteen, joka sisältää hyvin tehtyä uutisaineistoa laveammalta alueelta kuin Mömmö.