Finnpanelin elo-syyskuun vaihteessa tekemän tutkimuksen mukaan erityyppisiä digisovittimia on 785 000 kotitaloudessa, mikä merkitsee, että 33 % suomalaisista kotitalouksista on varustettu joko antenni-, kaapeli- tai satelliittivastaanottoon tarkoitetulla digisovittimella tai digi-tv:llä.

Digiaikaan siirtyneiden talouksien määrä on kasvanut tasaisesti. Edellisessä mittauksessa toukokuussa 2005 29%:ssa kotitalouksista oli digisovitin ja helmikuussa 25 %.

Valtaosa hankituista sovittimista on antennivastaanottoon tarkoitettuja sovittimia tai televisioita, joita on yhteensä 599 000 taloudessa. Kaapelivastaanottoon tarvittavia sovittimia on 154 000 taloudessa ja lautasantennivastaanottoon tarvittavia digisovittimia on 76 000 taloudessa. Maksukorttipaikkavalmiudella varustettuja sovittimia on yhteensä 488 000 taloudessa. 134 000 taloudessa on useampi kuin yksi sovitin.

Tiedot perustuvat Finnpanel Oy:n neljännesvuosittain tekemään tutkimukseen, jossa postitetaan kysely 3000:en satunnaisesti valittuun talouteen. Tutkimuksen virhemarginaali oli +/-2,5 %-yksikköä. Seuraava tutkimus tehdään marras-joulukuun vaihteessa 2005 ja tulokset julkaistaan 13.1.2006.

TV-mittaritutkimuksen mukaan keskimäärin 19 % kaikesta television katselusta katsottiin elo-syyskuun aikana digitaalisesti. Tästä valtaosa oli kotimaisten, myös analogisesti välitettyjen kanavien, kuten TV1:n, TV2:n, MTV3:n, Nelosen, Subtv:n ja Urheilukanavan katselua.