YLE Teeman kulttuuriohjelmien faktapäälliköksi on valittu 1.11.2005 alkaen YTM Ritva Leino (47). Hän on toiminut viimeksi YLE Kulttuuriohjelmissa toimittajana.

Leino on ollut tekemässä monia laajoja tv-sarjoja kulttuuriaiheista, joista esimerkkeinä ovat Suomalaiset kuvat, Ruudun hurma ja Arjen historia. Hän on osallistunut lisäksi EBU:n yhteistuotantosarjojen tekemiseen. Leinolla on kokemusta myös radion kulttuuriohjelmista sekä työstä lehdistössä.

YLE Teeman oppimis- ja tiedeohjelmien faktapäälliköksi on nimitetty 1.12.2005 alkaen kehityspäällikkö Tapio Kujala (41). Hän siirtyy kanavalle YLE Kulttuurin oppimisohjelmien kehityspäällikön tehtävästä.

Kujala on toiminut aiemmin YLE Opetusohjelmien päällikkönä sekä Diakoniakorkeakoulun yksikönjohtajana. Hän on tehnyt tv-dokumentteja ja työskennellyt radiotoimittajana Radio Suomen musiikkiohjelmissa.