Tarkka lopullinen kävijämäärä oli 855, jonka päälle lasketaan vielä näytteilleasettajien henkilöt. Kävijämäärä oli sama viime vuonnakin.

Tilaisuuden yhteistyökumppaneina olivat Viestintätoimistojen Liitto VTL ja Tiedottajien Liitto ProCom sekä Julkiset alan Tiedottajat ry.

Päivi Koivunen kertoo, että kokemukset olivat nyt rohkaisevia. Ensi vuonna tapahtuma toteutetaan jälleen, 3. lokakuuta.

Mediaviikon kommentti: Tapahtuma lisää alan merkitystä. Kapea-alaisuudesta haittaa.

Communication Management 2005 on hyvä osoitus, että viestinnän alalla Suomessa on jo oikea, kaupallinen ja ammatillinen toimintaympäristö, niin kuin kaikissa sivistyneissä maissa. Tapahtuma korostaa alan merkitystä työelämässä ja yritystoiminnassa. Tiedottamiselle ja viestinnälle laajemminkin syntyy uskottavuutta tällä keinoin. Siis hatun noston arvoinen suoritus järjestäjille!

Kävijämäärästä voidaan olla montaa mieltä: joillekin se on vähän, toisille hyvä luku. Jatkoa ajatellen olisi hyväksi, jos kävijämäärää saataisiin nostettua, koska kyllä Wanhaan Satamaan mahtuu huomattavasti enemmän kansaa. Lisää väkeä voisi tulla mm. markkinoinnin puolelta ja alan opiskelijajoukosta. Nyt tilaisuus on aika lailla suljettu sisäpiirin tapahtuma, jonka varjopuolena on aneemisuuden vaara, koska alan väkeä on vähän pienessä maassa. Ohjelmassa tulisikin painottaa nykyistä enemmän markkinointia ja uusmediaa, jotka ovat tiedottajien työssä yhä keskeisimpiä. Sitä paitsi monet markkinointiammattilaiset hoitavat tiedottamista ja nettimediat saman tien. Myös rekrytointia varten tapahtuma tarjoaisi mainiot puitteet. Samalla ala voisi markkinoida tuleville osaajille, mitä viestintä on.

Onko muuten Communication Management hyvä nimi tapahtumalle? Onko kyseessä tiedotuksen johtaminen vai mikä? Eikö Kommunikaatio-messut olisi myyvä ja iskevä nimi. Siitä tyhmempikin ymmärtäisi, mitä on tarkoitus esitellä.

Näytteilleasettajia olisi suonut olla enemmän mukana. Jos myös mediataloja ja markkinointifirmoja olisi laajemmin esillä, tilaisuus nousisi kiinnostavaksi laajemminkin. Nyt osallistumismaksujen hinta oli joidenkin mielestä esteenä mukaanlähdölle. Eikö tässä kannattaisi tinkiä reilusti, jotta saataisin koko viestinnän kirjo framille.