Suomen Lehtiyhtymä Oy:n ja päätoimittaja Sari Kanervan omistama Millikustannus Oy on ostanut Kuopion Kaupunkilehti Oy:n koko osakekannan. Lehti siirtyi uudelle omistajalle 23.9.2005. Kuopion Kaupunkilehti tulee osaksi Suomen Lehtiyhtymää, jolla on kaupan jälkeen 25 sanoma- ja kaupunkilehteä. Yhtiön omistaa yrittäjä Eero Lehti.

”Kuopion Kaupunkilehti vahvistaa Lehtiyhtymän kaupunkilehtitarjontaa. Kuopio on kehittyvä yliopistokaupunki ja kasvava kauppakaupunki, joten Kuopion Kaupunkilehti sopii hyvin yhtymämme kasvustrategiaan. Lähdimme mukaan hankkeeseen, kun meille tarjoutui sopiva tilaisuus tulla osaomistajaksi”, Suomen Lehtiyhtymän toimitusjohtaja Jorma Hämäläinen sanoo.

”Kuopion kaupunkilehti on neljässä vuodessa saanut paikkakunnalla tukevan markkina-aseman. Suomen Lehtiyhtymän tulo omistajaksi parantaa mahdollisuuksia kehittää lehteä niin, että se palvelee lukijoita ja ilmoittajia nykyistäkin paremmin”,kertoo Kuopion Kaupunkilehden päätoimittaja, toimitusjohtaja Sari Kanerva.

Vuonna 2001 perustettu Kuopion Kaupunkilehti ilmestyy perjantaisin Kuopiossa, Riistavedellä, Vehmersalmella, Siilinjärvellä, Vuorelassa, Toivalassa, Maaningalla, Tervossa ja Karttulassa. Lehden jakelulevikki on runsaat 55 000 kappaletta. Kuopion Kaupunkilehti jatkaa itsenäistä toimintaansa nykyisissä toimitiloissaan Haapaniemenkadulla ja työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä. Kuopion Kaupunkilehti Oy:n myyjinä on neljä yksityishenkilöä.

Suomen Lehtiyhtymän muut kaupunkilehdet ovat pääkaupunkiseudulla ilmestyvät Helsingin Uutiset, Vantaan Sanomat, Länsiväylä ja Alueuutiset sekä Nurmijärven Uutiset, Viikkouutiset Järvenpäässä, Mäntsälän Viikkouutiset, Hyvinkään Viikkouutiset Riihimäen seudun Viikkouutiset, Lahden Viikkouutiset, Nastolan Viikkouutiset, Asikkalan Viikkouutiset, Forssan Viikkouutiset, Iltalohja, Vihdin Uutiset, Karkkilalainen, Turkulainen, Tamperelainen ja Ilta-Uusimaa.

Kaupunkilehtien lisäksi Suomen Lehtiyhtymä julkaisee tilattavia paikallis- ja sanomalehtiä: seitsemän kertaa viikossa ilmestyvät Aamuposti (Hyvinkään-Riihimäen seutu), Keski-Uusimaa(Järvenpää, Kerava, Tuusula, Mäntsälä ja Nurmijärvi) ja Porvoossa ilmestyvä Uusimaa. Muut tilattavat lehdet ovat Lohjalla ilmestyvä kuusipäiväinen Länsi-Uusimaa ja Sipoon Sanomat, joka ilmestyy kerran viikossa. Lisäksi yhtymä julkaisee Aromi- ja Avec -lehtiä ravintoloiden ja suurkeittiöiden ammattilaisille.

Yhtymään kuuluu myös sen kaikkiin lehtiin pakettimyyntiä harjoittava myyntiyksikkö Mediatalli.

Suomen Lehtiyhtymällä on sanomalehtipainot Tuusulassa, Lohjalla ja Riihimäellä sekä arkkipaino Porvoossa. Yhtymän liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 650 henkeä.