Kiinnostus laajakaistatelevisiota kohtaan on ollut suurta jo pitkään, mutta uutta tekniikkaa hyväksikäyttäviä toimijoita ei markkinoilta ole tähän mennessä juuri löytynyt. Lokakuussa lanseerattava C MORE Á la carte on suomalaiselle katselijalle täysin uudenlainen palvelu. Samalla Suomen CANAL+ laajentaa jakelukanaviaan ja laajakaistatelevisiosta tulee varteenotettava vaihtoehto perinteisille jakelumalleille.

Palvelu on tällä hetkellä saatavissa vain Maxinetti Multi – laajakaistaliittymissä pääkaupunkiseudulla. Alustavasti C MORE Á la carten elokuvatarjonta käsittää noin 30 suosituinta CANAL+-kanavilla näkyvää elokuvaa. Palveluun päivitetään joka kuukausi 15 uutta elokuvaa, jotka ovat käytössä seuraavan kuukauden ajan. Palvelun hinta on 4,25e kuukaudessa.

C MORE Á la carte on laatuaan ensimmäinen Euroopassa lanseerattu palvelu, joka tuodaan nyt Suomen markkinoille. Tämä on aivan uudenalainen tapa käyttää television ominaisuuksia, toteaa CANAL+:n toimitusjohtaja Marc-Antoine d´Halluin.

Maxinetti perustaa asiakkailleen myös videokerhon, ”Kodin Elokuvakanavan”. Noin 100-200 elokuvaa sisältävästä ohjelmakirjastosta voi tilata yhden elokuvan kerrallaan. Tämä ns. Video on Demand -palvelu (VOD) ei vaadi CANAL+-tilausta, vaan elokuvakirjasto on tarjolla kaikille Maxinetti Multi – laajakaistaliittymäasiakkaille. CANAL+:n ohjelmistosta poimitut elokuvat maksavat 3,75 – 5,5 e/tilauskerta ja ovat katseltavissa vuorokauden ajan tilauksen tekemisestä. Kodin elokuvakanava -palvelu aloitetaan loka-marraskuun aikana. Molemmat Maxinetin ja CANAL+:n tarjoamista uusista palveluista jaetaan asiakkaille TDC Songin verkossa.

Kuinka uusi C MORE Á la carte SVOD -palvelu toimii?

C MORE Á la carte antaa katsojille mahdollisuuden nähdä suuren määrän elokuvia ja sarjoja CANAL+:n tarjonnasta milloin tahansa, riippumatta ohjelmien lähetysajoista. Palvelussa on videon ominaisuudet, sillä katseltavaa ohjelmaa voi kelata eteen- ja taaksepäin, keskeyttää tai pysäyttää halutuksi ajaksi ja palata katselemaan uudestaan. Palvelun voi aktivoida kaikki Maxinetti Multin CANAL+- tilaajat hintaan 4,25 e/kk.

Millaista sisältöä C MORE Á la carte SVOD tarjoaa?

Aluksi lisäpalvelun tarjonta kattaa 15 elokuvaa kuluvan kuun elokuvatarjonnasta sekä 15 elokuvaa edellisen kuun ohjelmataulukosta. Yhteensä elokuvakirjastossa on aina valittavana 30 eri elokuvaa katsottavaksi itselleen parhaimpana ajankohtana. Elokuvien lukumäärää tullaan tarkistamaan myöhemmin. Myös CANAL+:n suositut tv-sarjat Weeds, Trailer Park Boys sekä Kino’s Journey ovat katsottavissa C MORE Á la carten kautta. Tulevaisuudessa tarkastellaan myös urheilun ottamista mukaan palveluun.

Mikä on Maxinetti Multi – uuden ajan kaapeli-tv?

Maxinetti Multi välittää digi-tv -palvelut koteihin uudella teknologialla IP-verkkojen välityksellä. Maxinetti Multi on toiminnaltaan kuin kaapeli-tv, mutta sen merkittävä etu on palveluiden monimuotoisuudessa sekä lisääntyvissä TV-kanavissa. Uusi IP-välitystekniikka on monessa suhteessa parempi kuin perinteinen TV-lähetysmalli. Asiakkaiden on mahdollista saada televisionsa kautta tilauspalveluja, kuten elokuvia, musiikkia ja pelejä.

Kuinka Maxinetti Multi jaetaan koteihin?

Maxinetti Multi palvelu jaetaan TDC Songin suljettuun runkoverkkoon lähetyskeskuksesta, jossa tv-signaalit vastaanotetaan ja lisäpalvelut yhdistetään ohjelmavirtaan. Palvelu jaetaan puhelinkeskuksille kuidulla, ja edelleen koteihin puhelinkupareja pitkin. Kotona signaali vastaanotetaan palveluun tarkoitetulla digiboksilla ja liitetään tavalliseen televisioon.

Mikä on Maxinetti Multin etu perinteisiin jakelumalleihin nähden?

Maxinetti Multi tarjoaa kotitalouksille tv-palvelut vaivattomasti. Kotitalouksien ja taloyhtiöiden ei tarvitse liittyä kaapelitelevisioon tai asentaa satelliittiantenneja. Liittymän välityksellä hoituvat kaikki kotitalouden tarpeet: laajakaista, tv-palvelut ja puhelut.

Millaiset ovat Maxinetti Multin tulevaisuuden suunnitelmat?

Laajakaistan kautta välitettävien tv-palveluiden kysyntä muuttuu ja kasvaa tulevaisuudessa. Uudet teknologiset ratkaisut avaavat mahdollisuuksia erilaisille lisäarvopalveluille. Maxinetti pyrkii olemaan kehityksen kärjessä omilla ratkaisuillaan. Maxinetin palvelutarjonta laajenee vielä vuoden 2005 aikana kattamaan Turun ja Tampereen keskustan alueet.

Miten laajakaistaverkot sopivat tv-kuvan jakeluun?

TDC Song on siirtänyt tv-kuvaa laajakaistaverkossaan jo reilun vuoden verran. Palvelu on toiminut moitteetta ja se todistaa, että laajakaistaverkot soveltuvat erinomaisesti digitaalisen tv-palvelun tuottamiseen. Videovuokraamo verkossa tuo aivan uutta mukavuutta ja helppoutta asiakkaille.