MTV3:n uuden kanavailmeen on suunnitellut brittiläinen tv-suunnitteluun erikoistunut toimisto Kemistry, joka on tehnyt myös Bonnier-ketjuun kuuluvan ruotsalaisen TV4:n ilmeen. Viikonvaihteessa lanseeratun uuden ilmeen taustaideana on ollut 360 näkökenttä, jolla halutaan kuvastaa kanavan monipuolista ohjelmatarjontaa. Maikkari pitää vuodesta 1957 ruutuun tulleen pöllön edellen kuvassa mukana.

Visuaalisen ilmeen lisäksi kanavan äänimaailma on uudistunut. MTV3 ottaa jälleen käyttöön myös kanavaäänet. Kanavan uuden tunnusmusiikin on säveltänyt Marko Nyberg (Husky Resque) ja uutisten tunnukset on säveltänyt Tuomas Kantelinen.

MTV3:n pöllönsilmälogo säilyy entisellään, ja sen käyttö tv-ruudussa monipuolistuu. Uusi kanavailme tullaan näkemään paitsi tv-ruudussa, myös MTV3 Internetissä, tekstikanavalla ja painetuissa materiaaleissa. Kanavailmeprojektista on MTV3:n puolelta vastannut AD Virpi Kunttu, ja sen pääsuunnittelijana on ollut Graham McCallum Kemistrystä. AD Petri Pystynen on ollut projektissa MTV3 Uutisten suunnittelun osalta.

Mediaviikon kommentti: Raikasta, avaraa ja pirteää, kovin suomalaista

MTV3:n uusi ilme vaikuttaa heti ensikatsomalta varsin suomalaiselta ollakseen kuitenkin brittiläisten tekemä. Ehkä britit tietävät, että suomalaiset pitävät puhtaista linjoista, selkeistä väreistä ja yksinkertaisuudesta. Uusi ilme on avara, raikas, valkoista väriä on paljon ja tyyli on rauhoittava. Oli jo aikakin heittää entinen levoton sekasotku roskiin.

Myönteistä on sekin, että vanhaa pöllöä pidetään mukana. Jotain tuttua ja perinteistä pitää katsojille olla tarjolla. Tosin pöllö esiintyy nyt hyvin istutettuna digitaaliseen aikakauteen. Pirteähän se oli heti uransa alussa ennen digikautta: iski silmää ja lehahti lentoon.

MTV3:n uudessa ilmeessä näkyy talon isännän kädenjälki. Bonnier haluaa, että samat suunnittelijat , jotka tekivät hyvää työtä TV4:lle, uudistavat maikkariakin. TV4 on edistynyt reippaasti Ruotsissa. MTV3:lle muutos on tervetullut, koska se on jumiutunut junttitv:n maineeseen. Nuorten kuulee harvoin kehuvan tai katsovan maikkaria, Idolsia lukuunottamatta. Taistelu nuorista katsojista on kovaa, kun samaan aikaan Music TV, Nelonen ja monet satelliittikanavat, Canal etunenässä, vievät kilvan katsojia.

On mielenkiintoista seurata, miten Pekka Karhuvaaran esikunta selviää ensi talvesta, jolloin pitäisi tulla jo tulostakin. Nyt maikkari on pahassa kierteessä mainostulojen ehtyessä. Toivottavasti ilmeen kohennus vetää puoleensa uusia katsojia, jotta mediamyyntikin lähtisi jälleen elpymään.