Valtioneuvosto on nimittänyt ulkoasiainneuvos Petri Tuomi-Nikulan ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston päälliköksi 1. marraskuuta alkaen.

Hän siirtyy tehtävään Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistöneuvoksen paikalta. Aiemmin Tuomi-Nikula on työskennellyt ulkoasiainhallinnon viestinnässä muun muassa lehdistö- ja kulttuuriosaston apulaisosastopäällikkönä, Suomen Wienin- ja Bonnin-suurlähetystöissä lehdistövirkamiehenä sekä Suomen EU-puheenjohtajuussihteeristön pääsihteerinä 1996 – 2000. Vuosina 2000 – 2003 Tuomi-Nikula toimi ICL-Invian viestintä- ja markkinointijohtajana. Toimittajakokemusta hänellä on MTV:stä, Suomen tietotoimistosta ja Yleisradiosta.

Edellinen viestintä- ja kulttuuriosaston päällikkö Yrjö Länsipuro siirtyy 1. lokakuuta suurlähettilääksi, joka vastaa Suomen osallistumisesta marraskuussa Tunisissa pidettävään YK:n tietoyhteiskuntahuippukokoukseen ja sen seurantaan. Lokakuun ajan viestintä- ja kulttuuriosaston va. osastopäällikkönä toimii apulaisosastopäällikkö Ulla-Maria Helaniemi.