Kirjailija Jari Tervo viimeistelee parhaillaan televisiosarjan
käsikirjoitusta MTV3-kanavalle. Kahdeksanosaisen Mogadishu Avenue -nimisen draamakomedian ohjaa Venla-palkittu ohjaaja Mikko Mattila ja sen tuottaa Tuotanto Oy Säihky. Sarja kertoo monikulttuurisen väen asuttaman helsinkiläisen kerrostalon tapahtumista.

Vakuutusyhtiön omistamaa vuokrataloa ollaan muuttamassa kovan rahan taloksi. ”Sarja rakentuu Suomessa syntyneitten suomalaisten ja maahanmuuttajien kipinöivistä kohtaamisista. Näitten kipinöitten valossa Suomi näyttää erilaiselta kuin aiemmin”, Tervo sanoo.

”Suomalainen elehtii vain hukkuessaan, mutta kohta meidän on totuttava myös muualla kuin Helsingissä siihen, että puhetta rytmitetään käsin ja toisen keskeyttäminen on hyvä tapa, kun on tärkeää asiaa.”

Jari Tervo on julkaissut romaaneja, runo- ja novellikokoelmia ja
päiväkirjan. Hänen tuorein romaaninsa on viime syksynä ilmestynyt Myyrä, joka oli sekä arvostelu- että myyntimenestys. Se valittiin Finlandia-ehdokkaaksi ja sitä on myyty tähän mennessä yli 80 000 kappaletta. Tervo on saanut yhdessä Leo Viirretin kanssa Tuulikaappimaa-televisioelokuvasta parhaan käsikirjoituksen Venla-palkinnon.

Mogadishu Avenue on Tervon ensimmäinen televisiosarjan
käsikirjoitus. Tervo tunnetaan myös TV1:n Uutisvuodon vakiokapteenina.

”Tervo on armoitettu tarinan kertoja, joka on rakentanut riemukkaan ja modernin draamakomedian. Uskon, että tarinan omintakeinen voima tulee koskettamaan ja viihdyttämään suomalaista tv-yleisöä”, MTV3-kanavan draamapäällikkö Sarita Harma kertoo.

Sarjan kuvaukset käynnistyvät lähiaikoina. Sen päähenkilöistä tiedotetaan kiinnitysten vahvistuttua. Sarja nähdään tulevaisuudessa MTV3-kanavalla.