Alkon asiakaslehti Etiketti täyttää 40 vuotta. Lehteä lukevat eniten 25-49 vuotiaat, suurissa kaupungeissa asuvat, hyvin koulutetut, “viini-ihmiset” sekä Alkossa ainakin pari kertaa kuukaudessa asioivat miehet ja naiset. Lehti perustettiin avuksi silloiselle viini- kampanjalle, jonka tavoitteena oli ohjata kulutusta väkevistä juomista mietoihin.

Kun alkoholijuomien kulutus nousi merkittävästi vuoden 1969 keskioluen vapautumisen jälkeen, päätettiin viinikampanja laajentaa koskemaan kaikkia alkoholijuomia ja niiden oikeita käyttötapoja.

Lehden tehtävä, alkoholijuomien oikeisiin käyttötapoihin liittyvän ruoka- ja juomakulttuurin edistäminen, on säilynyt samana kaikki vuosikymmenet. Asiakaslehtenä Etiketti kertoo uutisia myös Alkosta ja alkoholipolitiikasta sekä nostaa esiin juomien haitoista kertovaa faktaa.

-Etiketin perustehtävä säilyy samana, eikä pidetyn lehden
pääsisältöä ole mitään syytä lähteä radikaalisti muuttamaan,
sanoo uusi päätoimittaja Sari Askola, jonka mielestä
toimitusyhteistyö Sanoma Magazinen kanssa on käynnistynyt hyvin.

Etiketti on vuosien varrella muuttunut pienestä, kahdeksansivuisesta vihkosesta 52-sivuiseksi julkaisuksi, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa sekä suomeksi että ruotsiksi. Suomenkielisten ja ruotsinkielisten lehtien yhteispainosmäärä on 280 000 kpl/numero. Lehti on saatavana maksutta kaikista Alkon myymälöistä ja sen voi myös tilata liittymällä Etikettiklubin jäseneksi.

Laajalevikkisen Etiketti-lehden tuntee viimeisimmän lukijatutkimuksen mukaan 42 prosenttia suomalaisista ja yhtä numeroa lukee keskimäärin 410 000 henkilöä. 44 prosenttia lukijoista säilyttää lehden. Lehteä lukevat eniten 25-49 <>vuotiaat, suurissa kaupungeissa asuvat, hyvin koulutetut, “viini-ihmiset” sekä Alkossa ainakin pari kertaa kuukaudessa asioivat miehet ja naiset. Luetuimpia juttuja ovat aina olleet ruoka ja viiniartikkelit.