Helsinkiläinen radiokanava KLF 100 MHz on saanut luvan jatkaa Viestintäviraston päätöksellä 1.10.2005 alkaen. “Olemme todella iloisia”, kertoo kanavan edustaja Jarno Eklund. “Saimme luvan käteemme vain pari päivää sitten, ja pääsimme valmistelemaan alkua. Edelleen tärkein missiomme, uuden musiikkityylin puolesta puhuminen jatkuu.”

Radio KLF markkinoi itseään Suomen ainoana tanssimusiikkikanavana. “Kun koko Euroopassa tanssimusiikkiradiot ovat arkipäivää, myös Suomen olisi saatava omansa pysyväksi.” Radio KLF sai luvan myös tällä kertaa vain kolmeksi kuukaudeksi, eli vuoden 2005 loppuun asti.

Radio KLF:n musiikkityylin kysynnästä kertoo kanavan mukaan myös tuoreimmat kyselyt, joiden mukaan “nollabudjetilla” ja ilman markkinointia toiminut Radio KLF on ohittanut kuulijaluvuissa mm. Radio Helsingin ja YLE Q:n. “Viidakkorumpu on puhunut”, sanoo Eklund.

KLF myös nettiin

Kanavalta kerrotaan, että lähetystä voi seuraavalla jaksolla kuunnella myös internetin välityksellä. “Tahdomme näin kiittää erityisesti niitä 10 000 ihmistä, jotka allekirjoittivat nimensä adressiin jatkoluvan puolesta”, jatkaa Eklund.

Kanava aikoo lanseerata uusia ohjelmia, ja tuoda esiin uusia soittajia. Perjantaiyön ohjelmaan “KLF Nostot” DJ Tabin rinnalle astuu suomalaisia kärkinimiä mm DJ Mayah, Darude, Cosmo ja Miika Kuisma. Lauantaiyön klubimusiikin erikosohjelmassa “KLF Push Up” toimii isäntänä K-System alias Kimmo Kauppinen. Kanavalta paljastetaan, että musiikillisesti linja tulee pysymään melko samana; “Uutta musiikkia soitetaan nyt hieman enemmän. Kovin odotamme loppuvuotta, jolloin yleisö tulee kuulemaan tempauksia, jollaisia radiossa ei aiemmin ole tehty”, kertoo Eklund.

Radio KLF 100 MHz soi 1.10. alkaen pääkaupunkiseudulla taajuudella 100 MHz. Kanava kutsuu juhlimaan aloitusta Helsingin ravintola Onnelaan perjantaina 7.10.