Jouni Tervo
Jouni Tervo

Jouni Tervon vastuualueena olivat viestintäpolitiikka, ammattietiikka ja kansainväliset asiat. Sitä ennen hän on toiminut mm. toimittajana YLEn MOT-ohjelmassa. Tervo on kertonut julkisuuteen, että hänen ja liiton näkemykset toiminnan kehittämisestä menivät ristiin.

Journalismin bloggarit kuitenkin avasivat ennen päiviä varjosivuston http://journalisminpaivat.blogspot.com/ , jossa he kovasti arvostelivat ohjelmaa vanhanaikaiseksi ja sisäänpäin kääntyneeksi, kun uuden ajan virtaukset, online-journalismi jäivät kokonaan sivuun.

Sivuilla mm. Kari Haakana kirjoittaa, että online-journalismi ansaitsisi tulevilla Journalismin päivillä oman trackinsa sanomalehtien, aikakauslehtien, kulttuurijournalismin, kuvajournalismin ja broadcastin rinnalle.

Matti Lintulahti toteaa puolestaan näin: ”Vielä iltapäivä jäljellä, mutta yhden asian haluan sanoa seuraavien Journalismin päivien järjestäjille. Nyt ohjelma oli järjestetty aikakauslehtien, sanomalehtien, sähköisen median (=tv ja radio), kuvajournalismin, tulevaisuuden ja kulttuurijournalismin putkiin. Internet- ja mobiiliaiheisen ohjelmaputken tarve on tullut huutavan selvästi esille ja sen puute on ollut yksi Journalismin päivien suurimpia heikkouksia. Tehkää se ensi vuonna. Sitä tarvitaan kipeästi. Olisi tarvittu jo eilen.”