Viime vuonna perustettu Aamulehden viikkoliite Valo avaa verkkoon nettisivuston 16. syyskuuta. Sivujen osoite on http://valo.aamulehti.fi.

Uusi ilmiö on netin uutispäiväkirjojen eli blogien nostaminen näyttävästi esille Valon verkkosivuilla. Suomessa mikään valtamedia ei ole pistänyt blogia pystyyn, kansainväliset laatulehdet ovat sitä kyllä käyttäneet.

“Kyseessä on saitti, ei nettilehti”, määrittelee suunnittelua vetänyt toimittaja Lassi Kurkijärvi. Lähtökohtana on ollut interaktiivisuus. Lukijat pääsevät itse vaikuttamaan sisältöön monin eri tavoin.

Kävijät voivat arvostella ja tähdittää elokuvia ja levyjä ja keskustelu ja mielipiteet pääsevät näkyvästi esille. Muuta keskeistä sisältöä ovat pelit, tietokilpailut, menotiedot ja ravintolaopas.

Menolinko-nimiseen palveluun liittyy interaktiivinen, kolmiulotteinen menokartta. Menojen ja tapahtumien painopiste on Tampereen seudulla ja muualla Pirkanmaalla.

Verkossa julkaistaan osa painetun Valo-liitteen jutuista. Viikkoliite on luettavissa myös näköislehtenä.

Sivujen ulkoasusta ja toteutuksesta vastaa Satama Interactive. Pelien toteuttamisessa Aamulehti tekee yhteistyötä Tampereen taiteen ja viestinnän oppilaitoksen kanssa.

Valon verkkosivuja voi selata ilman rekisteröitymistä. Pelaaminen tai sivuille kirjoittaminen vaativat rekisteröitymisen. Toistaiseksi palvelu on maksutonta ja myös Valo-näköislehteä pääsee lukemaan ilmaiseksi.