Järjestelyssä Agecomin Virossa ja Liettuassa omistamat Adell-mainostoimistot siirtyvät Taivaan ja Agecomin puoliksi omistamalle joint venture -yhtiölle, jossa Taivaalla on juridinen määräysvalta. Taivaalla on myös mahdollisuus ostaa Agecomin osuus kahden vuoden jälkeen. Agecomin medialiiketoiminta ei kuulu kauppaan.

Arto Manninen
Arto Manninen

”Järjestelyllä saimme tukevan jalansijan Liettuaan, lisäksi vahvistimme entisestään Viron toimistoamme. Järjestelyn tavoitteena on luoda Baltian paras toimistoverkosto. Taivaan toimistot edustavat jokaisessa maassa maan parasta osaamista”, Taivas Groupin varatoimitusjohtaja Arto Manninen sanoo.

Liettuan Adell-Taivas työllistää 22 henkilöä ja on yksi Vilnan kärkitoimistoista. Tallinnassa jo pari vuotta toiminut Taevas saa lisävahvistusta Adellin henkilöstöstä, mikä nostaa toimiston henkilöstömäärän 30:een. Taevas on Tallinnan toimistojen kärkikolmikossa luovuuden, koon ja tuloksellisuuden suhteen. Latviassa Taivas omistaa 51 prosenttia riikalaisesta Creative Laboratorysta. Kaikkiaan Taivaan Baltian toimistoissa työskentelee noin 70 henkilöä.

”Baltian tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Markkina kasvaa kovaa vauhtia ja Taivaan tapaiselle toimijalle on selvä tilaus. Koko Baltian käsittävän verkoston merkitys on suuri, sillä asiakkaat hakevat kustannustehokkuutta keskittämällä. Mainonnan lisäksi alueella on erityisen kova kysyntä asiakassuhdemarkkinoinnille ja muille below-the-line -toimenpiteille”, Manninen sanoo.

Taivas Group on Suomen nopeimmin kasvava markkinointiviestintäyritys. Taivas Groupin myyntikate on vuoden loppuun mennessä 14 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on viidessä maassa yhteensä 250.

Agecom on Baltian johtava mainos- ja mediatalo, jonka liikevaihto on 52 miljoonaa euroa. Yrityksessä työskentelee 400 ihmistä viidessä maassa.