Erja Tikka hakee päälliköksi
Erja Tikka hakee päälliköksi

Ulkoministeriön tiedotuspäällikön virka on laitettu pikaiseen sisähakuun, kun Yrjö Länsipuro ilmoitti alkuviikosta väistyneensä tehtävästä. Sanomalehti Kaleva spekuloi tänään, että virka on kahden kauppa. Valituksi tulee joko Petri Tuomi-Nikula tai Erja Tikka, joka nyt hoitaa päällikkyyttä virkaatekevänä. Molemmat ovat ulkoasiainneuvoksia.

Yrjö Länsipuro, 65, toimi yhdeksän vuotta viestintä- ja kulttuuriosaston päällikkönä. Hän siirtyy tietoyhteiskuntahuippukokousta valmistelevaksi suurlähettilääksi lokakuun alussa.

Petri Tuomi-Nikula on työskennellyt muun muassa lehdistö- ja kulttuuriosaston apulaispäällikkönä, lehdistövirkamiehenä Suomen Bonnin ja Wienin suurlähetystöissä sekä toimittajana MTV:ssä ja STT:ssä. Hän on toiminut myös tietotekniikkayritys ICL Invian viestintäjohtajana.

Erja Tikka on työskennellyt lehdistövirkamiehenä suurlähetystöissä Bonnissa ja Lontoossa. Hän on ollut myös toimittajana sekä Keskustan puoluesihteerinä. Kalevan mukaan Erja Tikka hakee tehtävää.